Prosjekt for tilsyn av kirkebygg

Riksantikvaren og Arbeidsgiverorganisasjonen for kirkelige ansatte (KA) har invitert Asker kirkelige fellesråd til å være norsk pilot for et statlig finansiert prosjekt med formål å utvikle rutine for utvendig tilsyn av kirkebygg. Nå er prosjektet i gang.

Etter offentlig anbudskonkurranse skrev fellesrådet i dag under kontrakt med Haandverkerne. Randi Letmolie, direktør for avdeling for kirkebygg og eiendomsforvaltning var tilstede i kontraktsmøte. – For Den norske kirke er det viktig å utvikle metode for anskaffelser av tilsyn av kirkebygg. Prosjektet og samarbeidet med Asker kirkelige fellesråd skal hjelpe oss å utvikle en enkel metode for regelmessig tilsyn og enkelt vedlikehold.

Kirkesjef John Grimsby i Asker er veldig glad for muligheten til å være med på å utvikle metoden: Hensikten er å forebygge skader og utføre enkle tiltak. Det er for eksempel langt enklere å reparere en takrenne som lekker, enn å utbedre fuktskadene som vil oppstå i vegg eller mur. Fra i år skal derfor alle kirkelige bygg i Asker skal ha et årlig, planlagt, utvendig tilsyn av byggets «værhud». Haandverkerne as skal rette enkle feil, slik som å rette takstein og , rense takrenner o.l, og rapporterer til fellesrådet eventuelle behov for mer omfattende tiltak.

Riksantikvaren dekker kostnad for avtalen, foreløpig for 2 år. Fellesrådet leder prosjektet, og må dekke kostnadene ved eventuelle tilleggsarbeider.

Kontaktinformasjon for Asker kirkelige fellesråd

Asker kirkelige fellesråd 

Besøksadresse:  Kirkelia 5, 

1384 Asker 

Telefon: 66754090 

Telefon- og besøkstid: 

Man-fre 09.00-15.00

E-post: post.asker@kirken.no

Ansvarlig redaktør: John Grimsby, kirkesjef i Asker

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"