Planlegging av vigsel i kirken

Det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne når man skal planlegge vigsel. Her er en oversikt over de viktigste tingene man må huske på i planleggingen.

6 - 12 måneder før vielse:
Vigselsinnmelding

Det er viktig å avtale dato og tidspunkt i god tid for å kunne få den dagen en ønsker seg. Ta kontakt med kirkekontoret for å sjekke dato og for at vi får registrert nødvendig informasjon. Kontaktinformasjon finnes nederst på siden.

 

2-4 måneder før vielse:
Sende papirer til folkeregisteret

Det er folkeregisteret som foretar prøving av ekteskapsvilkårene og utsteder prøvingsattest. En prøvingsattest er gyldig i 4 mnd. Uten prøvingsattest kan vi ikke foreta vielsen.

To skjemaer må fylles ut: Egenerklæring og forlovererklæring. Dersom det skal foretas navneendring i forbindelse med vigsel må det fylles ut en melding om navne-endring. Her finner du de ulike skjemaene og mer informasjon om dem.

Folkeregistermyndigheten gjennomfører prøvingen av at vilkårene for å inngå ekteskap er oppfylt. Ferdig utfylte blanketter sendes til folkeregistermyndigheten ( Se Skatteetaten for oversikt over skattekontorene.)

 

1-2 mnd. før vielsen: Vigselssamtale med prest

Prest tar kontakt ca. 1-2 mnd. før vielsen for å avtale vigselssamtale. Hensikten med vigselssamtalen er å gå gjennom vielsen skritt for skritt og planlegge salmer, solosanger, inn- og utgangsmusikk mm. Det er også en anledning for prest å bli litt kjent med brudeparet og snakke om veien fram til valget om å inngå ekteskap. 

Det kan være en fordel å ha sett litt på hva slags salmer dere ønsker i vielsen før samtale med prest. Her følger en link til vanlige salmer i vielse. Det er også mange valg innen inn- og utgangsmusikk. Her finner dere innspillinger av tradisjonelle brudemarsjer. 

I vigselsliturgien (rekkefølgen og innholdet i vielsen) er det flere valgmuligheter, slik at dere kan sette deres preg på seremonien. Her finner dere vigselsliturgien. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"