Husk på ofring i Korona-tiden

I denne helt spesielle tiden, når menigheten ikke kan samles fysisk for å feire gudstjeneste, men kan følge gudstjenester digitalt, er det minst like viktig at menigheten som fellesskap kan få dele sine gaver til kirkelig arbeid, både i og utenfor menigheten. Her kan du lese mer om hva Rønvik menighetsråd prioriterer av offerformål. (Bildet er trykket etter tillatelse fra Kirkens Bymisjon i Bodø).

Ofring og digital kollekt i Korona-tiden

Det tillegger Menighetsrådet å gjøre vedtak om hvilke formål det kan samles inn midler til gjennom kirkeofringer og kollekt, jfr kirkeloven paragraf 9.

Dette skjer vanligvis i hver gudstjeneste, når menigheten er samlet.

I denne helt spesielle tiden, når menigheten ikke kan samles fysisk for å feire gudstjeneste, men kan følge gudstjenester digitalt, er det minst like viktig at menigheten som fellesskap kan få dele sine gaver til kirkelig arbeid, både i og utenfor menigheten.

Det er et godt utgangspunkt at vi som fellesskap gir/samler inn minst like mye til andre, som til egne formål (inntil 50% til eget arbeid og 50% til andre organisasjoner og institusjoner).

Rønvik menighetsråd har i møte 23.04.20 vedtatt følgende fordeling på kollekten.

 

Rønvik menighet 50%

Rønvik menighet har det økonomiske ansvaret for to viktige arbeidsområder, ungdom og eldre satsing

Rønvik Ung er menighetens ungdomssatsing. Vi samarbeider med misjonsselskapene, NMS Global og NMSU i en prosjekt periode på 4 år. Ungdomspresten som ble tilsatt 1.august 2019 og har jobbet godt gjennom høst og vinter. I kirka har hun bidradt til å etablere et værested, bygd opp relasjoner og samtidig gitt større rom for ungdom. Det arbeidet står nå  klart til å gjennopptas for fullt, selv om noe kan gjøres gjennom digitale medier.

Dagtilbudet gir nå et ukentlig tilbud for eldre som kommer til kirka for å treffe andre, delta på aktivitet og kunne spise et godt måltid sammen. Det kommer gjennomsnittlig 10-15 hver uke, men totalt 28 står på listen. I denne spesielle tiden bruker diakonen mye tid på telefonen. Sist i april kunne vi åpne kirken noen timer hver dag, de som klarer det selv eller har skyss kommer innom. Samarbeidet med Norsk Folkehjelp som kjører og henter deltakere til Dagtilbudet er gull verdt. Diakonen og deltakere gleder seg til gjenåpning av dagtilbudet når helsemyndighetene tillater det.

kollekt kirkebenk (2).jpg

 

NMS og NMSU 30%

Også for oss som er engasjert i NMS har korona-pandemien alvorlige konsekvenser. Gjenbruksbutikkene holder stengt og vi må avlyse mange arrangementer. Det betyr også et betydelig inntektstap, vi snakker faktisk om nærmere to millioner kroner i tap, hver uke. Kombinert med krise i internasjonal økonomi og rekordlav kronekurs kan NMS havne i en vanskelig situasjon.

Samtidig er vi enda mer bekymret over potensielle konsekvenser av korona-pandemien for samarbeidspartnerne våre. NMSU har permittert flere av sine ansatte.

logo nmsu_midtstilt_CMYK.png

 

 

Kirkens bymisjon i Bodø 20%

Menighetens offergave gjør oss i stand til å møte flere

For oss i Kirkens Bymisjon i Nordland har det vært viktig å omstille oss raskt og tilpasse våre tiltak under Korona-krisen for å ivareta sårbare grupper i samfunnet.

Vi driver oppsøkende virksomhet på gata, deler ut matpakker, kaffe og rent brukerutstyr. Vi kjører ut mat til rundt 300 adresser. Vi har opprettet vakttelefoner og «walk and talk»; 1 til 1 samtaler. Arbeidstilbudene er åpne slik at arbeidsoppgaver kan gjøres 1 og 1. Fri, vårt ettervernstiltak etter rusbehandling eller soning driftes så normalt som mulig. Skattkammeret kjører ut aktivitetsutstyr til barn som lever i fattige familier. En stor omstilling, samtidig som det er en mulighet til å nå flere mennesker og dekke flere behov i Nordland.

 

Rønvik menighet fordeler kollekten etter overstående prosentdeling fra 23.04.20.

Husk å merke innbetaling med kollekt.

Vipps– 61603 –Rønvik sokn

Bankkonto: 4750 78 77415

Takk for ditt bidrag.

 

Kontaktinformasjon for Rønvik og Kjerringøy

Postadresse: Storgata 29, 8006 Bodø

Besøksadresse: Amtmann Worsøes gate 28, 8012 Bodø

E-post: ronvik.menighet@kirken.no

Telefon: 75 50 03 00 (felles sentralbord for alle kirker)

Man-Fre 09:00 - 14:30

Lunsj mellom 11:00 - 11:30 (sentralbordet er da stengt)

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"