Menighetssammenslåing - ett år etter..

Skjerstad menighet og Misvær menighet ble slått sammen til en menighet fra 1.1.2015, og valgte høsten 2015 menighetsråd utfra én kandidatliste.

Skjerstad og Misvær menighet er, naturlig nok, navnet på den sammenslåtte menigheten, og soknegrensen tilsvarer grensene for tidligere Skjerstad kommune både mot Beiarn og Saltdal, - og mot menighetsgrensen til Saltstraumen menighet, - som er på Kvikstadheia.

Prosessen fram mot sammenslåing, ble satt i gang ved MR-vedtak tidlig på året i 2009. Det ble valgt 3 kandidater fra hver menighet til et felles MR høsten 2009, og forsøket ble videreført ved valget i 2011. Bispedømmerådet vedtok høsten 2014, etter søknad fra menighetene, at sammeslåing skulle finne sted fra 1.1.2015, selv om kirkevalget først skulle være i september.

Nå er nytt MR på plass, og arbeidet med å lage gode ordninger for EN og ikke lengre TO menigheten fortsetter. For de aller fleste som bor her, vil det ikke merkes stor forskjell fra tidligere drift.

Biskopens gudstjenesteforordning ( dvs. bestemmelse av hvor mange gudstjenester det skal være pr. år), er under revidering. Hva det vil ha å si for Skjerstad og Misvær menighet, er enda ikke bestemt. MR har uttalt seg om saken, og gått inn for å opprettholde langt flere gudstjenester enn det som Biskopens forslag la opp til.

Kontaktinformasjon for Skjerstad og Misvær menighet

Postadresse: Skjerstad og Misvær menighetskontor, 8100 Misvær

Kontoradresse: Tidligere kommunehus, Misvær

E-post: skjerstadmisvar.menighet@kirken.no

Telefon: 75 50 03 00 (felles sentralbord for alle kirker)

Man-Fre 09:00 - 14:30

Lunsj mellom 11:00 - 11:30 (sentralbordet er da stengt)

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"