Utleie av lokaler i Åssiden kirke

Åssiden kirke tilbyr flotte rammer og god akkustikk til konserter og kulturarrangement. Kirke holder åpent seks dager i uken hele året og er i så måte en synlig og tilgjengelig aktør i hjertet av bydelen Åssiden. Det er mulig å leie menighetssalen eller kirkestua for større eller mindre arrangementer. Selve kirkerommet brukes til gudstjenester og større konserter.

Litt historie

I skriv av 26.april 1967 skriver Det kgl Norske Kirkedepartement til Tunsberg stiftsdireksjon angående opprettelse av Åssiden soknekall i Drammen: ”Fra den tid Kirke- og undervusningsdepartementet fastsetter, blir Bragerernes menighet i Drammen delt ved at Åssiden distrikt blir skilt ut som selvstendig menighet og soknekall.” Dermed var det sluttført en prosess som egentlig startet 1.juni 1951 da Åssiden ble innlemmet i Drammen og forenet med Bragernes. Tanken på egen egen kirke på Åssiden ble reist umiddelbart. Men det tok lang tid. Private innsamlinger over mange år og kommunale bevilgninger førte til en gledens dag 10.juni 1963 da et enstemmig formannskap besluttet at kirken skulle stå ferdig innen 5 år og de nødvendige bevilgninger ble gitt. Nå ble det fart i sakene, kirkeringene ble aktivisert, kommunen ga en sentral og flott tomt. Arkitekter var Harald Hille og Odd Østby. Grunnstensnedleggelsen ble 19.juni 1966. Allerede 1.oktober 1967 kunne Åssiden kirke vigsles av biskop i Tunsberg, Dagfinn Hauge. Den første sokneprest ble Jo Bolstad.Og nå startet et meget aktivt menighetsliv i det som var en av landets første arbeidskirker: alt under samme tak - kirkesal, menighetsal, kirkestue, ungdomssaler, speiderrom, barnehage, kontorer, kjøkken etc.

Senere ble lokalmiljøet beriket ved at Åssiden Eldresenter ble bygget til og tatt i bruk 1987. Dette er en selvstendig stiftelse med Åssiden Menighet, Åssiden Pensjonistforeningen og Åssiden Sanitetsforening som de tre ansvarlige samarbeidspartnere sammen med Drammen kommune.

Priser og betingelser

For priser og betingelser ved utleie av kirkens rom/lokaler, ta kontakt med vårt lokale kirkekontor. Se kontaktinfo nedenfor.

Kontaktinformasjon for Åssiden menighet

Åssiden kirkes adresse er: Åkerveien 2, 3024 Drammen.

E-post: post.drammen@kirken.no. Telefon: 32989200  Telefon- og besøkstid: Man-Tor 10-15

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"