Gjenoppførelse av Daniel Hanssens kantate fra 1942

Onsdag 7. november 2018 kl. 20.00 i Bragernes kirke fremfører Bragernes kantori med flere Daniel Hanssens kantate som ble skrevet til Strømsø kirkes 275-årsjubileum i 1942.

Kantatetekst: Bjarne Eriksen

Bragernes kantori
Sammensatt orkester
Solister: Julia Guseck og Jørgen Backer
Anders Eidsten Dahl, orgel
Dirigent Jørn Fevang

Billetter kr. 250,- ved inngang og på checkin.no
Barn under 15 år gratis

Bragernesorganisten Daniel Hanssens kantate fra 1942 er funnet!
(Tekst: Jørn Fevang)

Da Bragernes kirkes organist fra 1924-1964, Daniel Hanssen, midt under krigen skrev sin stort anlagt kantate til Strømsø kirkes 250 – årsjubileum måtte orkesteret, solistene og koret gjenta kantaten mange ganger fordi nteressen fra publikum var så stor. Kantaten er en hel times verk, og teksten er skrevet av sokneprest i Strømsø, Bjarne Eriksen.

I Bragernes menighet har vi lett etter kantaten i mange år. For en del år siden fant vi en del av notematerialet i papirer fra Daniel Hanssens kor. Disse notene hadde vandret fra kor til kor i byen i årene etter at Daniel Hanssens kor ble nedlagt, og materialet endte til slutt opp hos et av disse korenes siste dirigent Anne Kulberg. Hun ga notene som gave til Bragernes menighetsråd som så deponerte dem i Drammen Byarkiv.

Materialet var derimot ikke fullstendig, og partituret, der alle stemmene står var ikke mulig å oppdrive. Kantaten kunne altså ikke oppføres. I 2017 skulle Bragernes kantori oppføre en annen kantate til Strømsø kirke. Denne hadde imidlertid samme tekst som Daniel Hanssens, og i forbindelse med dette prosjektet viste det seg at partituret befant seg i tekstforfatteren Bjarne Eriksens familie. Endelig var partituret funnet.

Det er en stor kulturhistorisk begivenhet når Bragernes kantori, orkester og solister framfører kantaten i Bragernes kirke onsdag 7. november 2018. Dette er et storslagent verk. Ingen har hørt det siden krigens dager, og publikum bør kjenne sin besøkelsestid: Fyll kirken.

 

 

 

Kontaktinformasjon for Bragernes menighet

Bragernes kirke ligger i
Cappelens gate 9
3016 Drammen
rett over Bragernes torg.

Kontoradresse:
Kirkegt. 7
3016 Drammen 

post.drammen@kirken.no
Telefon: 32 98 91 80 
Telefon- og besøkstid:
man-tor kl. 10.00-13.00

Felleskontor for Den norske kirke i Drammen:
Albums gate 8
3016 Drammen 
Telefon 32 98 91 00
Telefon- og besøkstid:
man-fre kl. 09.00-15.00

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"