Publikumsinformasjon smittevern

Regjeringen viderefører tiltaksnivå A (det strengeste) i Covid-19-forskriften for blant annet Drammen kommune t.o.m. 25. april 2021. Dette betyr nåværende bestemmelser og begrensninger videreføres. Les mer her.

(Oppdatert 10.04.2021)

Her finner du oppdatert informasjon om hvilke smittevernregler som gjelder for gudstjenester, konserter og andre arrangementer i Bragernes kirke og utleie av Bragernes menighetshus.

Frem t.o.m. 25. april er det ikke tillatt med gudstjenester, konserter, åpen kirke eller andre arrangementer. Begravelser og bisettelser er tillatt med inntil 30 personer. Enkle dåpshandlinger kan gjennomføres med et sterkt begrenset antall personer tilstede. Vielser kan gjennomføres med kun brudepar, prest og to vitner/forlovere tilstede.

NB! Det kan komme endringer på kort varsel. Vi følger de til enhver tid gjeldende smittevernregler gitt av nasjonale, lokale og kirkelige myndigheter.

Gudstjenester kan ikke gjennomføres frem t.o.m. 25. april 2021.
Vi sender gudstjenester på www.bragerneskirke.no, YouTube og Facebook alle søndager og helligdager.

Konserter og andre arrangementerkan ikke gjennomføres frem t.o.m. 25. april 2021.

Dåp kan kun gjennomføres med kun dåpsbarn/-kandidat, foreldre, prest og inntil to faddere tilstede frem t.o.m. 25. april 2021.

Bisettelser og begravelser kan gjennomføres med maksimalt 30 personer tilstede i tillegg til ansatte i kirken og begravelsesbyrået.

Konfirmasjoner
Her gjelder de samme smittevernreglene som ved gudstjenester. På grunn av den usikre situasjonen pandemien har satt oss i, tilbyr vi konfirmantene og deres familier i 2021 å velge mellom å konfirmasjon 8. og 9. mai 2021 (slik det opprinnelig var planlagt) eller 4. og 5. september 2021. Konfirmantene og deres familier har fått egen informasjon om dette.

Vielser kan gjennomføres med kun brudepar, prest og to vitner/forlovere tilstede.

Åpen kirke kan ikke gjennomføres frem t.o.m. 25. april 2021.

Samtaler og soknebud (nattverd)
Det legges til rette for samtaler og soknebud (nattverd) innenfor de til enhver tid gjeldende smittevernregler. Ta kontakt for å gjøre avtale. Trykk her for kontaktinformasjon. Du kan også ringe kirkekontoret i Drammen på tlf. 32 98 91 00, så vil de formidle kontakt.

Barne- og ungdomsaktiviteter for barn og unge under 20 år kan gjennomføres utendørs i grupper på inntil 10 personer 

Utleie av Bragernes menighetshus er stengt t.o.m. 25. april 2021.

Bragernes menighetskontor
Alle ansatte er pålagt i størst mulig grad å ha hjemmekontor. Dette betyr at menighetskontoret i all hovedsak vil være stengt. Ansatte nås på epost og telefon. Trykk her for kontaktinformasjon. Du kan også ringe kirkekontoret i Drammen på tlf. 32 98 91 00, så vil de formidle kontakt.

Felles retningslinjer for det som holdes åpent: 

  • Edu syk eller har symptomer (også milde) på luftveisinfeksjoner, kan du ikke delta. Dette gjelder også tjenestegjørende/ansatte.
  • Er du i karantene (f.eks. fordi du for mindre enn 10 dager siden kom hjem fra et "rødt" land), kan du ikke delta. Dette gjelder også tjenestegjørende/ansatte.
  • Håndhilsing og klemming er forbudt 
  • Respekter anvisning om sitteplasser for å overholde avstandskravet 
  • Avstandskrav på minimum en meter mellom hver person for alle som ikke tilhører samme husstand. Alle må holde seg til de plassene de blir anvist.  
  • Krav til hygiene – benytt hånddesinfiserende middel som er satt fram 
  • Det stilles krav til navneregistrering ved ankomst – vi er forpliktet til å registrere alle for senere smittesporing dersom det kommer sykdomsutbrudd etter gudstjenesten/arrangementet.  Navnelisten benyttes ikke til noe dersom det ikke blir sykdomsutbrudd og listen makuleres forsvarlig etter 14 dager. Ved noen gudstjenester og de fleste konserter vil det være mulig å forhåndsregistrere navn og kontaktinformasjon. 
  • Ved lystenning må kun det lyset man selv ønsker å tenne berøres.  Lyset står klart i lysgloben. Dersom du nettopp har spritet hendene, må du vente med lystenning, siden håndspriten kan antennes. Hold avstand ved lystenning.
  • Benker og stoler har 24 timers karantene før de kan benyttes igjen. Skal de benyttes tidligere, blir de vasket med såpevann. Alle felles berøringspunkter vaskes av ansatte/frivillige etter hvert arrangement. 

 

Ta kontakt dersom noe er uklart eller om du har spørsmål!

Kontaktinformasjon for Bragernes menighet

Bragernes kirke ligger i
Cappelens gate 9
3016 Drammen
rett over Bragernes torg.

Kontoradresse:
Kirkegt. 7
3016 Drammen 

post.drammen@kirken.no
Telefon: 32 98 91 80 
Telefon- og besøkstid:
man-tor kl. 10.00-13.00

Felleskontor for Den norske kirke i Drammen:
Albums gate 8
3016 Drammen 
Telefon 32 98 91 00
Telefon- og besøkstid:
man-fre kl. 09.00-15.00

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"