Publikumsinformasjon smittevern

Nasjonale myndigheter og Drammen kommune strammer inn og viderefører koronatiltakene frem til og med 18. januar 2021. Alle gudstjenester og arrangementer - med unntak av gravferder, enkle dåpshandlinger og vielser innstilles i denne perioden. Det er fortsatt mulig å gjøre avtale om samtaler og soknebud (nattverd).

(Oppdatert 04.01.2021)

Her finner du oppdatert informasjon om hvilke smittevernregler som gjelder for gudstjenester, konserter og andre arrangementer i Bragernes kirke og utleie av Bragernes menighetshus.

Regjeringen og Kirkerådet har innført smittevernregler som gjelder hele landet. I tillegg har Drammen kommune videreført strenge smittevernregler pga. smittetrykket lokalt. I første omgang gjelder de nye reglene og anbefalingene frem til 18. januar 2021-

Gudstjenester og andre arrangementer
Frem til 18. januar innstiller vi alle arrangementer og gudstjenester (både innendørs og utendørs). Hver søndag vil det sendes gudstjeneste på vår hjemmeside og facebookside. Det vil også legges ut middagsbønner og morgenbønner ved de punktene vi vanligvis samles i kirken. 

Begravelser/bisettelser
Begravelser og bisettelser gjennomføres med maksimalt 50 personer tilstede (færre dersom størrelsen på rommet tilsier at det ikke kan holdes nok avstand). Ved utbæring av kiste benyttes munnbind, dersom ikke alle som bærer tilhører samme husstand. Salmebøker eller program legges ut på plasser som kan benyttes, slik at det sikres minimum 1 meter mellom hver person.

Dåp
Enkle dåpshandlinger kan gjennomføres med dåpsbarn/-kandidat, foreldre, søsken og faddere. Det bør være færrest mulig tilstede og aldri flere enn totalt 10 personer.

Vielser
Enkle vielser kan gjennomføres med kun brudepar og forlovere tilstede.

Åpen kirke
Kirken kan holdes åpen, men det kan maksimalt være 5 besøkende i kirken av gangen. Alle skal holde minst to meter avstand. 

Samtaler og soknebud (nattverd)
Det legges til rette for samtaler og soknebud (nattverd) innenfor de til enhver tid gjeldende smittevernregler. Ta kontakt for å gjøre avtale. Trykk her for kontaktinformasjon. Du kan også ringe kirkekontoret i Drammen på tlf. 32 98 91 00, så vil de formidle kontakt.

Utleie av Bragernes menighethus:
Utleie av Bragernes menighetshus vil være svært begrenset i den perioden vi er inne i.

Bragernes menighetskontor
Alle ansatte er pålagt i størst mulig grad å ha hjemmekontor. Dette betyr at menighetskontoret i all hovedsak vil være stengt. Ansatte nås på epost og telefon. Trykk her for kontaktinformasjon. Du kan også ringe kirkekontoret i Drammen på tlf. 32 98 91 00, så vil de formidle kontakt.

Felles retningslinjer for det som holdes åpent: 

  • Edu syk eller har symptomer (også milde) på luftveisinfeksjoner, kan du ikke delta. Dette gjelder også tjenestegjørende/ansatte.
  • Er du i karantene (f.eks. fordi du for mindre enn 10 dager siden kom hjem fra et "rødt" land), kan du ikke delta. Dette gjelder også tjenestegjørende/ansatte.
  • Håndhilsing og klemming er forbudt 
  • Respekter anvisning om sitteplasser for å overholde avstandskravet 
  • Avstandskrav på minimum en meter mellom hver person for alle som ikke tilhører samme husstand. Alle må holde seg til de plassene de blir anvist.  
  • Krav til hygiene – benytt hånddesinfiserende middel som er satt fram 
  • Det stilles krav til navneregistrering ved ankomst – vi er forpliktet til å registrere alle for senere smittesporing dersom det kommer sykdomsutbrudd etter gudstjenesten/arrangementet.  Navnelisten benyttes ikke til noe dersom det ikke blir sykdomsutbrudd og listen makuleres forsvarlig etter 14 dager. Ved noen gudstjenester og de fleste konserter vil det være mulig å forhåndsregistrere navn og kontaktinformasjon. 
  • Ved lystenning må kun det lyset man selv ønsker å tenne berøres.  Lyset står klart i lysgloben. Dersom du nettopp har spritet hendene, må du vente med lystenning, siden håndspriten kan antennes. Hold avstand ved lystenning.
  • Benker og stoler har 24 timers karantene før de kan benyttes igjen. Skal de benyttes tidligere, blir de vasket med såpevann. Alle felles berøringspunkter vaskes av ansatte/frivillige etter hvert arrangement. 
  • Galleriene i Bragernes kirke er stengt.

 

Ta kontakt dersom noe er uklart eller om du har spørsmål!

Kontaktinformasjon for Bragernes menighet

Bragernes kirke ligger i
Cappelens gate 9
3016 Drammen
rett over Bragernes torg.

Kontoradresse:
Kirkegt. 7
3016 Drammen 

post.drammen@kirken.no
Telefon: 32 98 91 80 
Telefon- og besøkstid:
man-tor kl. 10.00-13.00

Felleskontor for Den norske kirke i Drammen:
Albums gate 8
3016 Drammen 
Telefon 32 98 91 00
Telefon- og besøkstid:
man-fre kl. 09.00-15.00

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"