Dåp

Dåpen er en av de store dagene i familien. Dåpsdagen er en markering og feiring av barnet som er født. Men den er noe mer. Dåp er ett av kirkens to sakrament. Det er en hellig handling kirken utfører på oppdrag fra Jesus.

Det er ingen aldersgrense for dåp. I Mjøndalen kirke har vi dåp av både voksne, ungdommer og barn.

I bibelteksten som blir lest i dåpsliturgien, sier Jesus: "Jeg har fått all makt i himmelen og på jorden. Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende." (Matteusevangeliet kapittel 28, vers 18-20).

I Mjøndalen kirke har vi vanligvis dåp i høymessen/familiemessen kl. 11.00 hver søndag. Nedenfor finner du mer informasjon om dåp og mulighet for å registrere ønske om dåpsdato.

Etter at du har meldt inn ønske om dåpsdato, får dere en bekreftelse fra oss på dåpsdag. Før dåpen deltar dere på en dåpssamling, der vi gjennomgår hva som skjer i dåpshandlingen og hva dåp er.

TIL DERE SOM PLANLEGGER DÅP I SOMMER OG TIL HØSTEN 2020. Siden det pr.

dags dato er uklart hvor lenge avstandskrav på 1 meter opprettholdes vil det ha påvirkning på antall deltakere vi kan ha på gudstjenester i Mjøndalen kirke i sommer og til høsten.

Selv om det nå er åpnet for samlinger med mennesker på inntil 200 personer tar dessverre ikke vårt kirkerom flere enn 68 personer i tillegg til ansatte og frivillige. Da opprettholdes 1 meter avstandskrav. Vi ønsker å legge til rette for dåp i egen gudstjeneste ved behov.

Det betyr følgende:Hvis datoen dere ønsker dåp ikke kommer opp når dere bestiller, ta kontakt med oss på e-post: mjondalen.kirkekontor@kirken.no eller telefon 32 98 91 00.

Dåp i egen gudstjeneste legges normalt til kl. 13.00, i etterkant av ordinær gudstjeneste som starter kl.11.00. Så lenge maksantallet er 68 og dåpsfølget består av ca. 10-15 personer, kan dåp feires i den vanlige gudstjenesten kl.11.00.

Vi følger de gjeldende smittevernreglene, så dåp vil foregå i trygge rammer. Ta kontakt hvis du har spørsmål!

Kontaktinformasjon for Mjøndalen menighet

Mjøndalen kirke ligger i Vikveien 1, 3050 Mjøndalen.

Post- og besøksadresse:
Vikveien 1, 3050 Mjøndalen

Konto: 2220.31.04484
Vipps: #13986 - MJØNDALEN SOKN

Org.nr: 976 990 226

Epost: post.drammen@kirken.no

Telefonnummer: 32 98 91 00

Felleskontor for Den norske kirke i Drammen:
Albums gate 8
3016 Drammen
Telefon- og besøkstid:
man-fre kl. 09.00-15.00

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"