Til alle med hjerte og engasjement for Nedre Eiker menighet

Et åpent julebrev fra menighetsstaben i Nedre Eiker menighet

Til alle med hjerte og engasjement for Nedre Eiker menighet!

Det siste året har vært veldig spesielt. På grunn av pandemien har vi ikke kunnet møtes som vanlig. Store deler av året har gudstjenestene hatt begrensa antall deltakere, og i perioder har vi hverken gjennomført gudstjenester eller andre aktiviteter. For noen av oss har helsa eller alderen gjort det vanskelig å være med på de aktivitetene som har gått.

Vi vet at dette har vært krevende for mange. Og som det store fellesskapet som er Kirka, har dette gått rett inn i selve forståelsen av hva og hvem vi er. Hva er vel Kirka om vi ikke får mulighet til å samles?

I år blir også jula annerledes for mange, og det blir ikke mulig å samles i kirka på samme måte som vi har pleid, hverken julaften eller juledagen. Men det vi feirer er fortsatt det samme: At Gud selv har strakt seg ned til oss mennesker. Gud har blitt menneske av kjøtt og blod, for at vi og hele jorden med oss kan få leve i fellesskap med Gud. Dette er ikke mindre viktig i år, hvor så mange har vært adskilt fra fellesskap blant Kirka, familier og venner. Gud er en Gud som ønsker fellesskap, nært og ekte, helt fysisk. Derfor ble Gud menneske, lagt i ei krybbe på et jordgulv. Gud er en Gud som ikke er redd for å la seg smusse til av pandemi, av ensomhet, av utrygghet, men som løfter verden opp fra der vi befinner oss. Det er et budskap om håp og glede i møte med det som truer.

Gud ble menneske i Jesus Kristus for over 2 000 år siden. Men Kristus er fortsatt til stede i verden i dag. Gjennom dåpen blir en del av Kirka, og til sammen utgjør vi hendene og føttene og kroppen til Kristus. I det fellesskapet er akkurat du helt uvurderlig!

Takk for den innsatsen du har lagt ned det siste året, i både stort og smått. Sammen klarer vi å utrette mye, selv om pandemien i år har lagt et lokk på aktivitetene våre. Og uavhengig av innsatsen: Takk for at du er en del av dette merkelige, fantastiske, hellige, alminnelige fellesskapet som vi kaller Kirka. Sammen bringer vi et håp om at verden aldri er aleine. At Gud alltid møter verden med sin uendelige kjærlighet. Det er et håp som kan lyse opp, selv i ei jul prega av pandemi og ensomhet.

Vi vet ikke hvordan neste år kommer til å se ut. Vi håper på at vi litt etter litt kan møtes oftere enn vi har gjort i år. Vi gleder oss til å igjen kunne være Kirke for fullt, hvor vi ikke sitter separert, hver for oss, men hvor vi får komme sammen, om salmesang og bønn; om nattverd og dåp, om konfirmanter, ungdomsleirer og kor; om gode samtaler og gode måltider; i glede og i sorg; I alt det livet bringer. Sammen møter vi det nye året. Aldri aleine. Alltid i Guds hånd.

 

Med ønske om ei velsigna julehøytid og et riktig godt nytt år.

Hilsen staben i Nedre Eiker menighet.

Kontaktinformasjon for Nedre Eiker menighet

Adresse:
Stensethallen 1, 3055 Krokstadelva

Telefon: 32 98 91 00
Åpent:   Kl. 10-14 Man - fre

Epost: post.drammen@kirken.no

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"