Konfirmantåret 2020-2021

Til dere som er 8. klassinger og hjemmene deres.

Til høsten går dere i 9. klasse og er midt mellom de yngste og de eldste på ungdomsskolen.
9. trinn er året for å prøve ut mye, Gud, deg selv og vennskap.

Du har fått invitasjon til KONFIRMASJON fra oss i kirken - et hefte og et kort med navnet ditt. Du er velkommen til konfirmasjon i kirken uansett om du tror, tviler eller bare er nysgjerrig.

 

TROEN
Gud i kristendommen "snakker" i Bibelen om seg som en mor som ikke glemmer barnet hun ammer. Jesus presenterer seg som «Jeg og Far er ett.» Hvis det er sant, hva har det å si for måten vi lever livene våre på? Regner vi bare med oss selv eller tør vi åpne oss for noe utenfor oss selv? Og hva betyr det når Jesus sier: "Så høyt har Gud elsket verden at han ga sin sønn, den enestefødte, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv."?

Kan troen være en veileder for valgene våre, for hva vi tenker om oss selv og verden? Og med hvilket kritisk blikk skal vi se på svakheter i måten kristendommen viser seg, for å komme til kildene for troen.                                                                                                  

                                                                     
        
INNHOLD
På Konfirmasjonskurset i kirken hører, prater og praktiserer vi sånne spørsmål. Vi samles etter skolen til ulike aktiviteter 10-12 ganger med litt mat først - i kirken eller andre steder, hjelper til på gudstjenester og drar på leir hvis det passer. Når du er konfirmert, kan du gå på lederkurs og bli leder for konfirmanter.

SPESIELLE BEHOV
Trenger du tilrettelagt konfirmasjonstid? Vi finner gode løsninger sammen med deg og hjemmet ditt.

DÅP
Du trenger ikke være medlem av Den norske kirke for å delta i konfirmasjonskurset. Men når du blir bedt for på konfirmasjonsdagen, lover Gud å holde det løftet Gud ga deg i dåpen. Dåpen ser jo ut som en puslete happening med 3 håndfulle vann over hodet på den som blir døpt og med et kors tegnet i luften over kroppen. Sånn er det at Gud som kjenner universets dypeste hemmeligheter, sier til deg i dåpen: "Jeg har elsket deg. Du er min. Jeg er med deg alle dager inntil verden opphører."

Hver vår blir nesten 1000 ungdommer i Norge døpt for å få konfirmasjonens forbønn. Velkommen til dåp.

   Konfirmantfestival.jpeg
                              

LEIR og BO-HJEMMELEIR
Vi pleier å dra på leir i konfirmasjonstiden. Konfirmantleir er et kjempe-minne for livet! Hvis du ikke er med på leiren, blir du med på en hyggelig bo-hjemmeleir en helg. Info kommer om begge tilbudene!

PRIS
Den obligatoriske konfirmasjonsopplæringen med bo-hjemmeleir er gratis. Ønsker dere i tillegg enkel mat før samlingene og å være med på tur, koster det rundt 400 kr. Bo-hjemmeleiren kan du bytte ut med vanlig leir. Leiren er ikke obligatorisk og koster 2500-3000 kr for 5 dager. Det er mulig å søke økonomisk støtte til leiren fra ulike steder.

ØKONOMISK STØTTE / RESSURSER
Vi søker støtte pr. konfirmant i K-stud (Kristelig Studieforbund) og melder konfirmantene inn i KFUK-KFUM eller KRIK (kristen idrettskontakt). Gruppa vår får da Frifondmidler og materiell for hver innmeldt konfirmant.

PERSONVERN/gdpr
Hjemmet har rett til å nekte å la kirken gi videre konfirmantens navn, fødselsdato, mobil og epost og slik unngå registrering i K-stud og en av de to kristne ungdomsorganisasjonene som vi samarbeider med.

Vi ser frem til å bli kjent med dere og hjemmene deres!

 

Vennlig hilsen
Strømsø/Tangen og Fjell kirker

Kontaktinformasjon for Strømsø menighet

Strømsø kirke ligger i Tordenskiolds gate 58A.
Strømsø menighetshus ligger i Knoffs gate 2 - rett ovenfor kirken.

 

Kontoradresse: Knoffs Gate 2

Postadresse: Albums gate 8, 3016 Drammen

E-post: post.drammen@kirken.no

Telefon: 32 98 91 00

Telefontid: Man-Fre 9-15

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"