Hva skjer med de "tilhørige" ?

Idag 10. november har mange fått brev i sin digitale postkasse om egen eller barns status som tilhørig i DNKs medlemsregister. Brevet varsler om at det fra 1.1.2021 trer i kraft en ny trossamfunnslov som erstatter dagens kirkelov, og i den anledning slettes alle som er registrert som tilhørige i meldemsregisteret.

En tilhørig er barn av et medlem i Den Norske Kirke som ikke er døpt og dermed ikke fullverdig medlem.

Ihht dagens kirkelov har DNK vært pålagt å skrive disse inn i medlemsregisteret som tilhørige. Med innføringen av ny trossamfunnslov 1. januar 2020 opphører dette og alle som er ført inn i medlemsregisteret som tilhørige slettes. For den enkelte vil det bety at man ikke lenger automatisk vil motta informasjon om og invitasjoner til trosopplæringstilbud som f.eks knøttetreff, 4-års bok og Lys våken.

Vi vet at mange har satt pris på å bli invitert med selv om barna ikke har vært døpt og tilbyr derfor en mulighet til å registrere at man fortsatt ønsker å motta informasjon via min side.

Er man mellom 15 og 18 år skal man få eget brev. Etter fylte 15 år regnes man som myndig i denne sammenhengen og bestemmer selv hvilket trossamfunn man eventuelt ønsker å tilhøre. Ønskes medlemsskap i Den Norske Kirke skjer det gjennom dåpen. 

Har du fått brev og mener det er feil? Da er det stor sannsynlighet for at det er en feil i meldemsregisteret som det hadde vært fint å få rettet opp, og vi setter stor pris på om du tar kontakt så vi kan få gjort noe med det.

 

Her finner du mer infomasjon:

Spørsmål og svar

For foreldre med tilhørige barn (2-14 år)

For deg mellom 15 og 18 år

 

Kontaktinformasjon for Drøbak og Frogn menighet

Drøbak og Frogn kirkekontor,
Smia flerbrukshus,
Dyrløkkebakken 1,        
1448 Drøbak.  

E-post: kirkekontoret.frogn@kirken.no.
Telefon 64 90 61 70  
telefontid mandag tom fredag
kl 10.00-14.00.

Org.nr. 976 986 245
Kontonummer: 8200.01.24725

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"