Digitale fellesskap

På denne siden vil du finne en samlet oversikt over digitale fellesskap hvor vi kan få oppleve å være én kirke, både i hverdag og krise, der vi er. Saken oppdateres fortløpende.

Kirkens tilbud er endret, og ikke vi kan samles på den måten vi helst ønsker i kirkene som vi er så glade i. Samtidig gir dette oss muligheten til å samles på tvers av by- og kommunegrenser i digitale fellesskap. Se i kontaktinfoen nederst på siden for å spille inn ressurser som burde vært tilgjengelig på denne siden.

Gudstjenester

  • Radiogudstjeneste på NRK P1 og P1+, søndag 15.03 kl 11.03. Vi overfører gudstjeneste fra Knarvik kirke i Alver kommune i Nordhordland. Sokneprest Geir Øy er liturg og holder prekenen. Medlitturg er Therese Hystad Aakre. Tekstlesere er konfirmantene Aurora Grøttveit og Sebastian Skei. Prekenteksten er hentet fra Johannesevangeliet, kapittel 6, vers 1-15. Organist er John William Kay og med seg på saksofon har han Andreas Westermoen.  Alversund kammerkor blir dirigert av Jacqueline Chesney. Salmene står i Norsk salmebok nr. 117 Se, vi går opp til Jerusalem, nr. 582 Milde Jesus, dine hender, nr. 727 Lysenes Gud, kjærlighets kilde, nr. 713 Intet er vårt og nr. 419 Med Jesus vil eg fara. Gudstjenesten vil bli tilgjengelig her etter sending.
  • Tidligere avholdte gudstjenester på NRK på TV og radio. På NRK, både nett og mobil, finner du gudstjenester som er holdt tidligere. Radiogudstjenester finner du her og de som har gått på TV finner du her. Disse ligger alltid tilgjengelig.

Andakt

  • Andakt og bønnestund på Facebook, fredag 13. mars kl 17.00. Det vil bli strømmet direkte andakt med påfølgende bønnestund på Den norske kirkes nasjonale Facebook-konto fra Oslo domkirke. Stunden vil bli liggende ute slik at du kan se den og kommentere når det passer for deg.
  • Andakt om søndagens tekst på Facebook, søndag kl 11.00.Den norske kirkes nasjonale facebookside vil det bli lagt ut en andakt over søndagens tekst på Den norske kirkes Facebook-side. Andakten blir liggende ute slik at du kan se den når det passer for deg.
  • Morgenandakt på NRK i uke 12. På NRK P1 og P1+ vil det mandag til torsdag holdes andakter av søndagsskolelærer, filosof, forfatter og fredsforsker Henrik Syse. De vil handle om hvordan vi alle kan redusere spredning av koronaviruset, gjennom å vise omsorg, medfølelse og solidaritet med våre medmennesker, også dem vi ikke kjenner. Morgenandakten sendes mandag til torsdag, på NRK P1 ca klokken 05.33 og 08.20, og på P1+ samme dager ca klokken 07.20. Morgenandakten legges ut i NRKs nettradio.
  • Tidligere Morgenandakt-sendinger på NRK. Alle tidligere morgenandakter som er sendt på NRK P1 og P1+ ligger tilgjengelig her.

Fellesskap i bønn og lystenning

  • Kirkens digitale bønnevegg. Gjennom Den norske kirkes bønnevegg kan vi gjøre våre bønner synlige, både for oss selv og for andre. Vi kan dele hverandres gleder og sorger. Bønneveggen viser oss et fellesskap av glade, redde, urolige og lykkelige mennesker – i bønn. Det er godt å kunne være sammen, også på denne måten. Skriv din bønn, tenn et lys eller gjør begge deler med mobilen din, nettbrettet eller pc-en. Bønneveggen er alltid åpen.

Musikkfellesskap

  • Salmer til alle tider på NRK P1+, søndag 15. mars kl 20.03. Lyttere fra hele landet sender inn sine salmeønsker. Mange vil høre kjente og kjære sanger, og noen ganger med en liten historie knyttet til. I søndagens sending blir det flere norske og svenske sanger, og det vil bli spilt en takkesang fra Filippinene.
  • Tidligere sending: Salmeboka minutt for minutt på NRK. Norsk salmebok kom i 2013. Da sendte NRK den nye salmeboka kronologisk fra perm til perm, med kor fra hele landet.  Denne ligger tilgjengelig her. 

Kontaktinformasjon for Drøbak og Frogn menighet

Drøbak og Frogn kirkekontor,
Smia flerbrukshus,
Dyrløkkebakken 1,        
1448 Drøbak. 

E-post: kirkekontoret@frogn.kirken.no.
Telefon 64 90 61 70  
telefontid mandag tom fredag
kl 10.00-14.00.

Org.nr. 976 986 245
Kontonummer: 8200.01.24725

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"