Ås kirke er en tidstypisk nygotisk langkirke fra 1867, oppført i upusset tegl etter tegninger av arkitekt Jacob Wilhelm Nordan. Arkitektonisk speiler kirkebygget livet som en vandring mot det evige mål Gud har satt for våre liv. Kirken har vernestatus listeført.
Kirkeskipet er ca. 20 m langt og 11 m bredt. I tillegg kommer lengden på koret, ca. 7,5 m og våpenhuset, omlag 4 m. Høyden under taket er ca. 8,5 m. Kirketårnets spir rager drøyt 35 m over bakken. Det er 350 sitteplasser i kirken. Fargesettingen i kirkerommet er nær mot opprinnelig. Messinglysekronene er fra 1600-tallet og den romanske døpefonten av kleberstein er fra middelalderen.
Den gamle urgården Ås, som har gitt bygda navn, ble tidlig også kirkested. Den første kirken ble sannsynligvis bygget allerede rundt år 970, og var en meget enkel stavkirke. Ca. 1170 ble det så reist en større steinkirke i romansk stil. Tidlig på 1300-tallet ble det foretatt en større ombygging av den gamle steinkirken. 1720-årene fant danske kongen ut at han kunne selge kirkene for å skaffe staten inntekter. Resultatet var at vedlikeholdet ble mangelfullt og etter en dom i 1818 ble kirken tilbakeført til bygdefolket