Praktisk informasjon om vigsel

I kirken kan man gjøre en vigsel helt enkel, uten program men med kirkens salmebøker, eller man kan bekoste både eget program og musikkinnslag. Et bryllup i kirken trenger ikke være stort eller kostbart; man kan fint ha en helt enkel og stemningsfull vigsel med kun forlovere og prest til stede.

Om man er blitt viet borgerlig, kan man ha seremonien i kirken som en forbønnshandling. For par av samme kjønn finnes kun en liturgi. For par av ulike kjønn finnes to alternativer. 

Det er presten som i utgangspunktet velger den liturgien som brukes under vigselen. Dersom et ulikekjønnet par har et bestemt ønske om liturgi, meldes dette til samme sted som vigselen er bestilt, innen 2 uker etter bestilling. For de som allerede har meldt vigsel, gjelder 2 uker fra informasjonen er mottatt. Dersom man ikke har noe bestemt ønske om liturgi, er det ikke behov for tilbakemelding. Alt det praktiske rundt vigselen for øvrig avklares med presten. 

Ca 4 uker før sermonien vil kirkekontoret kunne svare på hvilken prest som skal tjenestegjøre i deres vigsel og han/hun vil ta kontakt med dere for å avtale tid for et møte i kirken. Organist blir også satt opp og er tilgjengelig for å svare på spørsmål om musikken, ta kontakt med kirkekontoret for kontaktinfo. 

Pynting av kirkerommet. Pynting i kirken er paret selv ansvarlig for.  Kirken er åpen for pynting siste timen før vigselen, og må taes ned med en gang etter sermonien. Om man ønsker å samarbeide om pynting med andre som skal vies samme dag, send en epost til postmottak@faerder.kirken.no. Den må innholde samtykke for deling av kontaktinformasjon med andre aktuelle par. HUSK å skrive dato og sted for vigsel.

For å ta hensyn til andre par som skal gifte seg i sammen kirke og stell av byggene i seg selv er det strengt forbudt med konfetti både ut og inne. Inne i kirkerommet kan man pynte med roseblader om man ønsker det så lenge man sørger for at noen rydder opp etterpå. Ute kan man bruke såpebobler men ikke konfetti eller ris. 

Det er lurt å si i fra om dette til medlemmer av familie eller venner som står for pyntingen.

Program til utdeling. Hvis man ønsker eget program i kirken må paret stå for det selv, men man kan bruke salmebøkene i kirken. 

Mal til program: PROGRAM-MAL VIGSEL.docx

Vigselsseminar: Som en hjelp til alle forberedelsene vil det bli sendt ut invitasjon til et vigselsseminar. Dette er et ekstra tilbud til de som ønsker det. Alle par i Færder kan delta, og seminaret vil finne sted i Tjøme kirke/kirkestue. Programmet består bl.a av: informasjon om vigsel, praktiske spørsmål, og lytting til aktuell musikk.

Dato for 2020: lørdag 14.mars kl 11.30-13.30.

 

 

Kontaktinformasjon for Færder kirkelige fellesråd

Kirkekontoret i Færder

Borgheim menighetssenter

Postadresse:
Postboks 133
Rektorveien 2
3163 Nøtterøy

 

 

 

E-post-adresse:

postmottak@faerder.kirken.no

Telefon 33 35 11 80

Telefon- og besøkstid:

Mandag-fredag 09.00 - 15.00

 

 

 

 

 

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"