- Alle skal være trygge i bønn

Fredag 6. september er ordfører Jon-Ivar Nygård med å danne ring rundt moskeen i Gunnar Nilsens gate i Fredrikstad. Det gjør han sammen med Dialogforum Østfold for å markere at alle skal være trygge i bønn.

- Vi kan ikke være tause vitner til at muslimene blir redde for å gå til moskéene og be. Vi vil vise at alle skal være trygge i bønn, sier Jorunn Askerød, koordinator for Dialogforum Østfold.

Dialogforum Østfold arbeider for å forsterke dialogen og samhandlingen mellom kristne og muslimer i Østfold. Flere menigheter i Den norske kirke i Fredrikstad er medlemmer av forumet, som stadig har aktiviteter der kristne og muslimer kan møtes på tvers av tro.

Nasjonal solidaritetsaksjon

Markeringen starter kl. 14.30 utenfor Masjid Darussalam-moskéen i Gunnar Nilsens gate 4. Der blir det appeller både ved ordføreren og prest Per Eriksen. De fremmøtte danner så ring rundt moskéen før fredagsbønnen starter kl. 15.00. Markeringen er en del av den nasjonale solidaritetsaksjonen for norske muslimer med emneknaggen #tryggibønn.

Fredag 30. august gjennomførte Dialogforum Østfold en tilsvarende markering i Sarpsborg utenfor Muslim Culture Center. Der holdt ordfører Sindre Martinsen-Evje og prost Kari Mangrud Avsvåg appeller.

- Nå vil vi også i Fredrikstad markere at alle skal være trygge når de ber! Vi håper at mange vil komme og støtte opp, sier Askerød.

Det håper vi i kirken i Fredrikstad også!

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"