- Vanskelig å bekymre seg når man synger

Artist Renate Gjerløw Larsen overbevist om at sang gjør oss gladere. Derfor inviterer hun og ektemannen hele Rolvsøy, og de som ellers vil komme, til allsang torsdag 12. november.

- Jeg er ganske sikker på at det skjer noe med oss når vi synger. Det har vel forskning også påvist: Vi blir gladere. For akkurat når du synger tar du en liten pause fra ditt eget liv. Det er ikke lett å tenke på bekymringer mens du synger, sier Renate som holder på å forberede arrangementet «Hele Rolvsøy synger» sammen med ektemannen Morten Gjerløw Larsen.

Sangkvelden, som starter kl. 19.00, foregår i Rolvsøy kirke. Den er en del av Kirkedagene på Rolvsøy – en helt ny «minifestival» som arrangeres fra 12. til 15. september. Gjennom fire dager tilbyr kirken på Rolvsøy arrangementer for alle aldersgrupper: Allsang for voksne og oppover 12. september, ungdomsfestival 13. september, lørdagstreff for seniorer og miljømusikal for og av barn 14. september og bygdegudstjeneste for hele Rolvsøy 15. september.

Se program her

Les om Kirkedagene på Rolvsøy her

Teigen og Les Miserables

Programmet for kvelden er snart ferdig spikret, og Renate lover stor variasjon og gjenkjennelige låter:

- Det blir i hvert fall litt Jahn Teigen, og da er jo «Optimist» en selvfølge å ha med. Selvsagt blir det også noe av Prøysen – og «Always there» av Rolv Løvland må i hvert fall med!

- Videre blir det et hint av gospel, et hint fra salmeboka og et hint fra viseboka. Og så skal jeg fremføre utdrag fra Les Miserables, avslører Renate.

Kvelden blir en kombinasjon av allsang og at Renate og Morten fremfører noen solonumre. Renate skal også kompe på piano, sammen med Rolvsøy kirkes organist og initiativtaker til Kirkedagene: Ivar S. Haugen. Publikum får selvfølgelig alle tekster opp på storskjerm, så her er det bare å lene seg tilbake, synge med det nebbet du har og riktig råkose deg med resten av bygda! Arrangementet er helt gratis, men alle bidrag til kollekten ved utgangen verdsettes!

- Vil bli positivt overasket

Som sanger og artist har Renate besøkt Rolvsøy kirke ved flere anledninger. Hun synger der stadig i konfirmasjoner, og medvirket da Rolvsøy og Gressvik kirkekor fremførte «Messe for en såret jord». Det skal hun også gjøre under årets Egil Hovland-festival.

- Det er alltid hyggelig å komme til Rolvsøy kirke, jeg møter alltid noen kjente. Og så liker jeg jo særlig godt å synge i kirker, sier Renate, som selv vurderer å bli med på bygdegudstjenesten søndag 15. september, da som privatperson.

- Jeg håper at folk vil ta turen til Rolvsøy kirke under kirkedagene, selv om de ikke gjør det vanligvis. Jeg har opplevd folk som sier at det er så kjedelig i kirka. Da har jeg spurt dem: Har du vært der i det siste? Jeg tror mange vil bli positivt overrasket. Så min oppfordring til alle som er i tvil er: Prøv det, da vel!

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"