Maks 30 deltakere i begravelser

Deltagelse i gravferder begrenses til 30 personer fra 16. mars

Denne siden blir oppdatert når tiltak og retningslinjer endrer seg. Siste oppdatering:fredag 26. mars 2021

- Begravelser og bisettelser vil bli gjennomført som planlagt, men vi oppfordrer alle til å vurdere om de kan vise sin medfølelse på andre måter enn å delta i seremonien, sier kirkeverge Gisle Kavli.

Antallet som kan være til stede i begravelser og bisettelserer er fra 16. mars begrenset til ikke mer enn 30 personer, når alle i publikum har faste, tilviste sitteplasser

Den norske kirke har oppdatert smittevernveilederen. Den viktigste presiseringen i er krav om 2 meters avstand. Det bare i de største kirkene det vil være mulig å plassere 30 mennesker med 2 meters avstand (Domkirken, Glemmen, Gressvik, Onsøy, Østre Fredrikstad, Rolvsøy og kapellet på Leie). 

Dette er maksimumsantall med to meters avstand i de øvrige kapellene og kirkene:

Rolvsøy kapell: 25
Vestre kapell: 20
Østre kapell: 16
Kråkerøy kapell 13
Onsøy kapell 10
Borge kirke 24
Torsnes kirke 21

Kirken har full forståelse for at dette kan oppleves tungt for mange, samtidig er det nå viktig å forebygge koronasmitte best mulig. I begravelser er det ofte mange berørte mennesker som kremter, hoster og nyser, noe som utgjør en smittefare. I tillegg møter ofte mange eldre mennesker i seremoniene, og kirken ønsker å særlig verne om denne gruppen.

Anbefaler å sende hilsen

- Vi foreslår for eksempel å oversende en hilsen til de pårørende fremfor å møte opp i seremonien, fortsetter Kavli.

- Vi vil også legge til rette for at seremonier blir lagt til de største lokalene for å unngå at besøkende sitter tett sammen.

I alle seremonier vil det bli bedt om at man unngår håndhilsning og klemming, men i stedet finner andre måter å vise sin medfølelse på overfor de pårørende.

Se ellers Den norske kirke i Fredrikstads retningslinjer for å forebygge koronasmitte. Nyhetssiden oppdateres fortløpende etter hvert som vi mottar ny, relevant informasjon.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"