Koronavennlig orgelbragd i Glemmen kirke

I forbindelse med 150-årsjubileet for komponisten Louis Viernes, spiller Guttorm Guleng fire av hans symfonier på Glemmen-orgelet høsten 2020. Og det under svært koronavennlige forhold!

Med utøver på orgelgalleriet og plass til 158 i kirkerommet, skulle alt ligge til rette for en trygg konsertopplevelse for mange. Neste konsert finner sted lørdag 24. oktober, som en del av Egil Hovland-festivalen. Da spilles Viernes Symfoni nr. 6 i h-moll. Alle lunsjkonserter starter kl. 13.00.

Kjøp billetter

Litt mer om komponisten: Louis Viernes, som ble født for 150 år siden, var organist i Notre Dame fra 1900 til han døde i 1937. Hans symfonier for orgel regnes blant det aller ypperste innen orgelmusikken.

- En bragd

Vierne skrev i alt seks symfonier, og to av dem fremførte Guleng 15. februar i år – før epidemien var et faktum. Nå fullfører han «verket» med et intenst konsertprogram høsten 2020.

- Denne musikken er både virtuos og publikumsvennlig. Det er bare å glede seg, sier organist i Glemmen kirke, Trond Gilberg. Han legger til at det er en musikalsk bragd å spille alle Viernes symfonier.

Orgelvirtuos Guleng gleder seg også:

- Orgelet i Glemmen har kraften og klangfargene som skal til for å yte denne musikken rettferdighet. Jeg gleder meg til å dele denne musikken med publikum!

Hudlege og konsertorganist

Guleng er til daglig hudlege i Fredrikstad, men er også en fremragende konsertorganist. Han har fått undervisning blant annet hos Kåre Nordstoga i Oslo og Hans Fagius og Mikael Wahlin i København og Göteborg. Han har også vunnet priser for sitt spill.

De neste konsertene spilles følgende datoer:

  • Lørdag 5. desember kl. 13.00: Symfoni nr. 2 i e-moll
  • Lørdag 19. desember kl. 13.00: Symfoni nr. 5 i a-moll

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"