«Norske verdier» - finnes de?

Det er spørsmålet Sturla Stålsett stiller når han besøker domkirkens kjeller tirsdag 5. november. Stålsett selv er kritisk til bruken av begrepet i norsk innvandringsdebatt.

De fleste kjenner kanskje Stålsett som tidligere generalsekretær i Kirkens Bymisjon. Men presten og teologiprofessoren er også en aktiv samfunnsdebattant som tydelig kritiserer sider ved norsk innvandringspolitikk. I september kritiserte han bruken av begrepet «norske verdier» i innlegget «Ekstreme holdninger pakkes inn som norske verdier» i Dagbladet.

Stålsett skriver blant annet: «Vi har fått en norsk regjering med medlemmer som fremmer synspunkter, talemåter og billedbruk som til forveksling likner det ytterliggående stemmer og miljøer står for.» Og fortsetter:

«Til overmål pakkes disse ekstreme holdningene inn som ‘verdier’ – norske, europeiske eller kristne. De er selvsagt ingen av delene.»

Foredrag i domkirkens kjeller

Men hva er det da som kan kalles norske verdier? Og finnes de i det hele tatt? Hør hva Stålsett mener i foredraget «Hva er norske verdier?» på Kjellerkveld i Fredrikstad domkirke.

Arrangementet er et samarbeid mellom Domkirken menighet og Dialogforum Østfold, og starter klokken 19.00. Dialogforum Østfold arbeider for å forsterke dialogen og samhandlingen mellom kristne og muslimer i Østfold. Flere menigheter i Den norske kirke i Fredrikstad er medlemmer av forumet, som stadig har aktiviteter der kristne og muslimer kan møtes på tvers av tro.

Kjellerkveldene er faste arrangementer i domkirkens kjeller som skal være både til underholdning og ettertanke. Ønsker du å melde deg på Kjellerkveldenes mailingliste? Ta kontakt med sokneprest Jon Albert Ihlebæk (se under).

Inngang kr 100.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"