Konfirmant: litt info og 3 episoder undervisning

Grunnet tekniske problemer er dette litt forsinket, men her finner du både informasjon og 3 episoder undervisning som vi skulle hatt nå i mai....Videoene er ikke lange, og noen av dem er innimellom ganske sjarmerende!

Informasjon

Grunnet nye retningslinjer for smittevern har desverre informasjon om leir og enkeltsamlinger ikke kommet, dette beklager vi. 
Grunnen til at dette ikke har kommet er fordi ledelsen i kirken, og vi lokalt vil være sikre på at vi har tatt hensyn til det vi må ta hensyn til. 

Endelig, vedtatt, info vil derfor komme 20. mai!
Samtidig vil det komme informasjon om hvordan vi vil legge til rette for trygge og fine konfirmasjonsgudstjenester til høsten. 

Men vi kan si at det ikke ser lyst ut, med tanke på at vi kan gjennomføre leirer, som planlagt.
Dette handler både om hvilke retningslinjer og regler myndighetene gir, og en vurdering av mulige smittevernstiltak på et leirsted over flere døgn. 

For alle som har gledet seg til leir: 
Det har vi også!
Og vi ønsker at alle konfirmantene som ønsker det skal få et tilbud om leir. Dersom vi må avlyse sommerens leirer, vil vi derfor finne en mulighet for frivillig leir for årets konfirmanter litt utpå høsten. Altså frivillig leir etter konfirmasjonene er gjennomført, for de som har lyst på en god leiropplevelse sammen med våre ungdomsledere og ansatte.

Det vi derimot kan si er at junisamlingene kan bli gjennomført, og dersom det ikke blir leir vil vi disse dagene arrangere samlinger for alle konfirmantene - gruppevis. 
Fordi vi må gjøre litt om, dersom alle skal få tid og plass til å møtes disse dagene, vil også tidspunkter for dette komme 20. mai. 

Vi savner å være med dere som er konfirmanter. Både å høre hva dere driver med, tenker på, lurer på og hvordan hverdagen deres er. Vi håper at vi kan få mulighet til å treffes om ikke så alt for lenge, om vi enn må være litt kreative med måten vi gjør det på.

Ta godt vare på dere selv, vær tålmodige med dere selv og prøv å være det med andre. Vi ønsker dere alt godt i dagene og ukene som ligger foran!

Fra 24. mai vil det arrangeres gudstjenester i kirkene våre, og der er dere alltid hjertelig velkomne (frem til 5. juni er det kun plass til 30 i GG og 50 i de to andre kirkene)!
Men pga smittevernstiltak vil det være så få fine oppgaver for konfirmantene i gudstjenestene, at vi avslutter medliturgtjenesten. 
Med andre ord: tusen takk for innsatsen dere har gjort på gudstjenester frem til nå - dere vil ikke behøve å møte til medliturgtjeneste i noen av sentrumskirkene. 
Og ja, selvfølgelig blir dere konfirmert alle sammen! 

Undervisningsepisoder

Her finner dere de temaene vi skulle hatt om på våre 2 samlinger i Mai. Disse 3 temaene er temaer som mange i kirken kan synes at er utfordrende. Hvordan skal vi tenke om dette, finnes det noen svar, hva tror jeg? Det er mange spørsmål man kan ha, og vi klarer ikke å svare på alle....ikke så veldig mange en gang. 

Men vi ønsker å sette dere litt på sporet av at det er lov å bruke hodet! I kirken er det både lov og viktig å tenke, fundere, undersøke og snakke om de litt rare, spennende og vriene tingene. 
- finnes det bevis på at Gud finnes?
- Gud og det onde
- livet og døden

Vi anbefaler konfirmantene å se disse episodene sammen med en voksen hjemme, særlig episode 3 - da det kan være fint å snakke litt sammen om hvilke tanker og følelser som dukker underveis. 

Skal man gjøre noe annet enn å se? Ja, ta 1 selfie av deg som ser på episodene og send til kristin.under.v@gmail.com! Så ser vi ikke bare tallet over hvor mange som har sett, men vi ser at det er nettopp du som har sett på :) 

Så kan vi heller snakke litt mer sammen om dette i juni :)

 

Episode 1

 

Episode 2

 

Episode 3

 

 

En liten sak til slutt (etter du har sett episode 3)

Les denne historien. 
Joa, den er litt....merkelig....men, hva ville du sagt hvis noen spurte deg? Hva tenker du? Er det noe mer etter døden?

Et tvillingpar snakker sammen i mors mage:
– Si meg, tror du egentlig på et liv etter fødselen?
– Ja, selvfølgelig gjør jeg det! Her inne vokser vi og blir sterke for det vi skal møte senere, der ute.
– Jeg tror ikke noe på alt det der, det er bare dumheter. Det kan ikke være noe liv etter fødselen, for hvordan i alle dager skulle det kunne være?
– Ja, helt nøyaktig vet ikke jeg heller. Men det er sikkert mye lysere enn her. Kanskje kommer vi til å gå omkring på føttene våre og kanskje også spise med munnen vår!
– Noe så dumt har jeg aldri hørt! Spise med munnen, for en idiotisk ide. Vi har jo navlestrengen som gir oss mat. Hvordan tror du at du skal kunne gå omkring? Navlestrengen er aldeles for kort for det!
– Jo, men jeg tror allikevel det skal være mulig på en eller annen måte. Alt kommer bare til å være annerledes enn her inne.
– Det er bare sludder! Det har aldri kommet noen tilbake fra livet etter fødselen. Med fødselen er livet slutt! Så enkelt er det! Punktum finale!
– Jeg er enig at ingen vet hvordan livet etter fødselen kommer til å være. Men det jeg vet er at vi da vil kunne se vår mor, og hun kommer til å ta vare på oss!
– Mor??? Du tror da vel ikke på en mor??? Hvor i alle dager skulle hun være??
– Her! Overalt! Omkring oss! Vi er til og lever gjennom henne. Uten henne skulle vi ikke engang eksistere!
– Det er bare prat! Jeg har aldri merket noe til noen mor, altså finnes hun ikke!
– Joda, noen ganger når vi er helt stille kan du høre henne synge og snakke. Bare kjenn hvordan hun har omsorg for den verden vi lever i.

 

Vi ønsker dere alt godt!

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"