Middelalderaften i Gamle Glemmen kirke

15. september, klokken 19.00 inviterer Østfold fylkeskommune til middelalderaften i Gamle Glemmen kirke. Her vil du få høre vakker musikk med middelalderen som tema, og spennende historie om kirken, samfunnet og livet i middelalderen.

Middelaldersang og kunnskap om middelalderkirkene i Østfold er ikke bare for middelaldrende. Derfor inviterer Fylkeskonservatoren til en serie foredrag og musikkopplevelser i hele Østfold utover høsten. Steder: Middelalderkirkene, selvfølgelig. De 16 middelalderkirkene i Østfold er unike kulturminner i dagens landskap. De er levende vitner etter en svært annerledes tid, men er fortsatt i bruk og til glede i dag.

Musikk ved Sunniva Berg. Sunniva er utdannet klassisk sanger, men har med årene beveget seg mer over i grenseland mellom folkemusikk og jazz. Særlig folkemusikken fra Østfold har fanget Sunnivas interesse. Sunniva er en svært allsidig musiker som trakterer både vokal og flere ulike instrumenter med utstråling og formidlingsglede.

Foredrag ved arkeolog Silje Haugsten Ellefsen. Silje jobber hos fylkeskonservatoren i Østfold fylkeskommune, med prosjektet «Middelalderen i Østfold – kirkesteder og pilegrimsleder». Silje har tidligere jobbet som formidler og guide ved Kulturhistorisk museum, Vikingskipshuset og i Østfoldmuseene.

Arrangementet er gratis og varer ca. 1 time.

Skal du noe annet den dagen? Fortvil ikke! Fylkeskonservatoren holder tilsvarende middelalderkvelder i flere andre kirker i Østfold. Se full oversikt via lenken nednefor.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"