Oppdaterte smittevernstiltak

Fra 1. oktober til 15. oktober er det iverksatt strengere smitteverntiltak i Gran pga. økt smitteutbrudd i Oslo. Vi følger kommunens smittevernreglement.

Vi følger de nye smitteverntiltaktene til Gran kommune
Kriseledelsen i Gran har onsdag 30. september vedtatt en ny forskrift med ekstra smitteverntilta bygget på tiltakene i Oslo. Forskriften med de nye smitteverntiltakene gjelder fram til 15. oktober 2020.

Etter måneder med unntakstilstand med antallsbegrensninger og strenge smitteverntiltak i kirkene, er vi vel fornøyde med å ha klart å gjennomføre årets utsatt konfirmasjoner. Vi gleder oss også over at mange familier har hatt egne dåpsgudstjenester og at flere vielser har blitt gjennomført. Gudstjenester og begravelser klarer vi også å avholde med ekstra smittevernstiltak. 

Vi har allerede såvidt strenge smitteverntiltak for gjennomføring av gudstjenester og kirkelige handlinger, at vi mener å oppfylle kommunens strenge krav. Vi vil her minne om disse: 

  • Kirkerommets størrelse overstyrer maksimalt antall på 200 personer slik at minimum avstand kan ivaretas. 

  • Vi følger kommunens nye smitteverntiltak med at hver deltaker må ha fast sitteplass under arrangementet. Det betyr altså at det ikke er tillatt med ståplasser eller mingling. 

  • Må være minst 1 meter mellom hver person (gjelder ikke personer i samme husstand. Deltakerne definerer selv hvem som inngår i egen husstand). 

  • Der kommunen av smittevernhensyn har strengere bestemmelser om samlinger og antall, overstyrer disse foregående punkter.

Videre må vi ta hensyn til smittevernet ved at:

  • Syke personer skal ikke delta på fysiske samlinger 
  • Gode rutiner for hygiene, håndhygiene og renhold
  • God avstand mellom alle som deltar
  • Minst mulig felles bruk og berøring av inventar og utstyr
  • Tilstrekkelig bemanning tilstede 

(Oppdatert smittevernveileder for Den norske kirke pr. 14.09.20). 

Vi oppfordrer folk til å komme i god tid - holde minst én meters avstand - inne er det tydelig oppmerket hvor man skal sitte - håndsprit for god håndhygiene - og vi påser at alle smittevernhensyn blir overholdt.

Krav om registrering av navn
Vi er pålagt å registrere navn på alle som er tilstede, for eventuelt å kunne bistå ved en eventuell senere smittesporing. Registrering skjer ved gudstjenester, dåp, vigsel og begravelser (navnelistene makuleres etter 10 dager).

 Kirken i Gran ønsker folk velkommen til kirken og lover å ivareta folks helse på best mulig vis.

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"