Poesikonsert for en fullsatt kirke!

Det ble en kjempekveld, søndag 11. oktober i Grymyrkjørka. De to dikterne Olav Haug og Olav Nygard ble levendegjort for de 60 fremmøtte.

Diktet og draumen – en poesikonsert i Grymyr kirke

- Det ble en kjempekveld, søndag 11. oktober i den stemningsfulle Grymyrkjørka. Det store blå korset fra Hadeland glassverk sto klar for å ta imot kunstnerne fra Oslo: skuespiller Hildegun Riise og musiker Nils Økland, som kom til Vestre Gran denne kvelden for å vekke til live diktene til Olav Hauge og den mer ukjente Olav Nygard. Nils hadde med seg fire forskjellige feler som han stemte i forskjellige toneleier underveis, Hildegun fremførte diktene med innlevelse, og publikum var ganske så trollbundet av ord og toner i over én time.

Diktet og draumen_Lars Velsand og Daniel H 2020 (Anastasia Dmitrieva).jpg.jpeg

Bildetekst: Daniel Håkegård og Lars Velsand presenterte de to Olav-dikterne for publikum. (Foto: Anastasia Dmitrieva). 

Kjørka var så godt som full, arrangørene Lars Velsand og sokneprest Daniel Håkegård introduserte dikteren Olav Nygard og deres felles interesse for ham som ble oppdaget sommeren 2019, og Reidun Ramse Sørensen fra mållaget takket av kunstnerne med lokale produkter fra Hadeland. Og en heldig publikummer fikk med seg en diktbok på utlodning før kjørka ble tømt for folk igjen.

Da hadde vi vært helt oppunder korona-maxgrensa på antall personer i kjørka, og a propos korona var det nok mange som satte pris på å komme ut en tur og inn i kjørka for å være sammen om denne fine og kulturelle opplevelsen. Kjørka kan brukes til kultur så vel som gudstjeneste, men soknepresten kom med følgende oppfordring: «Ta hvert eneste dikt til fange i Jesus Kristus!»

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"