Temasamling med Hans Erik Raustøl

Torsdag 1. oktober kl. 19.00 blir det en ny temasamling i Ål kirke over temaet "Tro, trass og tvil".

Temasamlingene i Ål kirke fortsetter nå med to samlinger i høst. Disse er ment å være et tilbud til folk som har lyst til å finne ut mer av hva kristentroen kan bety for dem. Du behøver ikke å definere deg som et kirkemenneske for å ha glede av å være med, men du må være villig til å la deg utfordre til hva i hvilken grad du lar Bibelens personer vise deg en vei å gå.

Samlingene ledes av tidligere prost Hans Erik Raustøl og diakon Lene Bjølverud Rødningsby vil bidra med tekstlesning og bønn. Temaet blir belyst med bibeltekster, dikt, musikk, skjønnlitterære avsnitt, salmer og lystenning.

Etter at selve programmet er ferdig, tilbys det kaffe/te og noe å bite . Etter en kort pause åpnes det for spørsmål. Samlingene starter kl. 19.00 og varer ca. 45 minutter.

Torsdag 1. oktober: TRO, TRASS OG TVIL
De fleste av oss har blitt glade når vi ser at flere av de sentrale personene i Bibelen også strever med tvil. Da føler vi oss ikke så langt borte vi heller fra dem som tror.
Vi ser nærmere både på Abraham og på Tomas, men skal også bli kjent med noen av Sigbjørn Hølmebakks romanfigurer. Bjørn Eidsvågs bok «Trassig tro» skal vi også se litt nærmere på.

Kine Vik-Erstad, Per Øystein Erstad og Hans Kristian Erstad deltar med sang og musikk.

Tirsdag 10. november: ØYEBLIKKSBILDER
Å være en kristen handler i stor grad om å leve her og nå. Derfor blir øyeblikkene viktige. I dem blir vi prøvet på om vi er villig til å se bort fra egne behov og heller ha fokus på hvordan vi kan møte andre med nærhet, omsorg og fremtidsoptimisme.

Denne kvelden skal vi lese noen fortellinger sammen om hvordan noen personer i Bibelen strevde med hva øyeblikkene krevde. Kanskje vi også kan hjelpe hverandre til å tegne ut mer tydelige handlingsalternativer i våre liv. Om vi klarer å få tak i hva øyeblikkene venter av oss, må vi samtidig gå på jakt etter hva som på sikt kan gi hvile og ro til sjelen, både for oss selv og for dem vi møter.

Temakveldene er felles og åpne for alle i Gran.

Velkommen!
Arrangør: Moen/Ål menighetsråd

Kontaktinformasjon for Gran kirkelige fellesråd

Gran kirkekontor ligger på Gran Rådhus på Jaren.

Kontoradresse:  Rådhusvegen 39, 2770 Jaren
Postadr.: Postboks 41, 2714 Jaren 

E-post:  post.gran@kirken.no.

Telefon: 61 33 52 05

Åpent man-fre 08.00-14.00.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"