Moen/Ål menighet

Moen/Ål sokn er det mest folkerike i Gran kommune. Les mer om soknet og menighetsarbeidet.

Moen/Ål sokn omfatter østre deler av Gran kommune. Her er områder med gårder og spredt bebyggelse, flere boligfelt og sentrumsnær tettbebyggelse. Soknet er det mest folkerike i kommunen, 40% av befolkningen i Gran bor i Moen/Ål sokn, og har de siste årene hatt et stabilt barnekull på ca. 55-60 per år. Det bygges for tiden flere nye boliger i sognet, så man kan forvente en viss økning i antall barn. Mange av kommunens innvandrere bosettes i Moen/Ål sokn. Innenfor soknegrensen ligger tre barneskoler, en ungdomsskole og Hadeland videregående skole.

Soknet har to kirker. Ål kirke ligger ca. 1 km fra Gran sentrum, like ved Trintom barneskole og Gran ungdomsskole. Det er en langkirke i tømmer fra 1930. Altertavla viser de tolv apostler rundt korset. Kirken har plass til 295 personer. I kjellerstua er det et enkelt hybelkjøkken og plass til en gruppe på ca. 12 personer.

Moen kirke er en laftet tømmerkirke.  Altertavla viser Jesu dåp. Kirken ble bygd i 1914 og har plass til 250 personer.  I tilknytning til kirken er det kirkestue med kjøkken og plass til ca. 30 personer

Link til menighetsrådets årsrapport for 2019 finner du her. I denne kan du lese: 

Menighetsrådets årsrapport
Sokneprestens årsrapport 
Årsrapportene for diakoni, trosopplæring, fra organistene og rapport om NMS misjonsprosjekt.

Link til menighetsrådets årsregnskap for 2019.  

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"