Tiltak pga korona-viruset

Det blir en del endringer i menighetens aktivitet på grunn av myndighetenes tiltak for å begrense spredningen av korona-viruset.

23. februar 2021 ble smittevernreglene endret noe, slik at vi kan ha noen flere til stede på gudstjenester. Samtidig har det blitt strengere for oss som arrangerer gudstjenesten for å sikre at avstandsregler overholdes.

Dette betyr at til alle "vanlige" gudstjenester nå, så trenger dere ikke reservere plass på forhånd. Vi regner med at alle får plass. Men det er mulig å reservere hvis dere ønsker det. Send gjerne da en SMS til Tom Cato på 97198022.

Ved begravelser reserverer vi plasser til de som står på navnelisten fra familien, og så får andre plass, så langt det er mulig.

Vi gjennomfører alle kirkelige handlinger, men med en del forholdsregler. Felles for alt gjelder:

  • 2 meter (dvs 4 ledige stoler) avstand mellom personer fra forskjellige husstander. Noen stolrader har blitt stengt for å holde tilstrekkelig avstand mellom stolradene. Dette er kravet for å ha allsang. For arrangementer uten allsang er avstandskravet 1 meter, dvs 2 ledige stoler.
  • Maks 100 personer på arrangement, med faste, tilviste plasser. I praksis får vi plass til 25-45, avhengig av hvor store familier som kommer.
  • personer med luftveissymptomer eller som har hatt nærkontakt med covid-19-syke har ikke lov til å møte.
  • Alle deltakere må føres på en liste med navn, telefonnr og bostedskommune, for evt. smittesporing. Listen slettes etter 14 dager.

 

Gudstjenester

17. mai 2020 startet vi opp igjen etter at alle gudstjenester ble innstillt 12. mars. Med noen forholdsregler, så kan vi ha gudstjenester nesten som normalt.

  • Endret praksis ved utdeling av nattverd.
  • Takkoffer ved utgangen og via Vipps istedet for i benkeradene.

Begravelser

I begravelser er det mye følelser, og det kan være vanskelig å huske avstandsreglene. Dette er likevel viktig å huske på når vi skal ut og inn av kirken, samt på kirkegården.

Trosopplæring

Klubb fantastisk er igang igjen.

Konfirmasjon

2020-konfirmantene fikk sin konfirmasjon utsatt fra 1. pinsedag 2020 til lørdag 3. oktober. 2021-konfirmantene er igang med konfirmantundervisningen, og med erfaringen vi har nå, så regner vi med at når dato for deres konfirmasjon blir satt, så kan vi gjennomføre den uansett, med så mange gudstjenester som nødvendig på konfirmasjonsdagen for å overholde smittevernreglene.

Diakonikafe

Avlyst inntil videre. 

Dåp og vigsel

Dåp og vigsel gjennomføres som normalt. Vi ønsker en dialog med familiene ang. hvor stort dåpsfølget er. Ved behov arrangerer en egen dåpsgudstjeneste etter gudstjenesten.

Kontaktinformasjon for Gratangen menighet

Kontoradresse:
Nergårdveien 2
9470 Gratangen

Dvs i 2. etasje på kommunehuset.

 

Postadresse:
Gratangen sokn
Postboks 19
9471 Gratangen

 

Telefon: 77021723
E-post: kirkeverge@gratangen.kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"