Tiltak pga korona-viruset

Det blir en del endringer i menighetens aktivitet på grunn av myndighetenes tiltak for å begrense spredningen av korona-viruset.

Kontakt kirkevergen på telefon 97198022 eller epost til kirkeverge@gratangen.kirken.no hvis du har spørsmål du ikke finner svar på på denne siden. Kirkekontoret har stengt nå, og er på flyttefot, men tilgjengeligheten pr telefon blir bedre enn før.

Gudstjenester

Alle gudstjenester er avlyst, foreløpig til og med 1. påskedag, 12. april.

Begravelser

Begravelser gjennomføres som vanlig, men med et maks antall på 20 personer til stede i tillegg til kirkens ansatte og begravelsesbyrået. Det oppfordres til at bare nærmeste familie er til stede. Vi oppfordrer alle til å være flinke med å følge myndighetenes smitteforebyggende råd om å holde avstand. Vi ser at dette er særlig vanskelig når vi skal ut av kirke og ved graven på kirkegården.

Folk med luftveissymptomer eller feber har forbud mot å møte opp. Eldre og syke oppfordres til å holde seg hjemme.

Dersom det på grunn av virussituasjonen og av ulike grunner ikke er mulig å gjennomføre en ordinær seremoni, vil det være mulig å finne alternative løsninger. Ta kontakt med kirkekontoret på telefon 97198022.

Trosopplæring

Alle tiltak i trosopplæringen stoppes inntil videre, dvs konfirmantundervisningen, Klubb fantastisk og Tårnagenthelg. Det kan hende det blir noe digitalt opplegg for konfirmantene. Dette må vi komme tilbake til etter hvert.

Konfirmasjon

Konfirmasjonen utsettes til høsten 2020. Vi kommer tilbake med ny dato etter hvert.

Fasteaksjonen

Årets fasteaksjon blir endret. Det kommer ikke bøssebærere på døren i år. Vi har en innsamlingsaksjon på Facebook, der beløpet som gis registreres på Gratangen menighet. Hele beløpet går direkte til fasteaksjonen, Facebook tar ikke andel av innsamlet beløp. Dere kan også gi en gave på Vipps til nr 2426. Du får da opp Kirkens Nødhjelp som mottaker.

Diakonikafe

Avlyst inntil videre. Sansynligvis blir det ikke oppstart før etter sommeren.

Dåp og vigsel

Dåp og vigsel gjennomføres i samråd med lokale helsemyndigheter. Hvis gudstjenesten er avlyst en søndag dere har avtalt dåp, så vil vi kontakte dere for å se på muligheten for å utsette eller ha en egen dåpsseremoni bare for den nærmeste familien. Vi kontakter dem dette gjelder.

Kontaktinformasjon for Gratangen menighet

Kontoradresse: Nordsiveien 73, 9470 Gratangen

Telefon: 77021723

E-post: kirkeverge@gratangen.kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"