Om våre kirker

Kirkene i Hadsel sokn

Hadsel kirke er en åttekantet kirke som ligger på en bakketopp mellom Stokmarknes og Melbu med utsikt over Hadselfjorden mot Møysalen. Kirka ble bygget i 1824, men det vakre og detaljrike interiøret er av mye eldre dato, og er blitt flyttet hit fra andre kirker. Kirkestedet er mye eldre. Man vet at det stod en kirke her i 1382, men det er mulig det har eksistert kirker her før den tid. Dagens kirke er den fjerde det er kunnskap om og som har vært lokalisert på omtrent samme sted.

Melbu kirke er ei langkirke i tre. Den ble innviet i 1936 og har 250 plasser. Arkitekt for kirka var Harald Sund.

Grønning kirke (også kalt Ytre Eidsfjord kirke) ligger på Grønning på Langøya. Kirka ble bygget i 1968, delvis som ombygging av en tidligere skole, og kirken ble påbygd/restaurert i 2001-2003. Den er ei langkirke i tre med ca. 100 plasser. En sideliggende menighetssal tjener også som utvidelse av kirkerommet, og da blir kapasiteten inntil 200 plasser. Kirken har moderne kjøkken og møterom (dåpsstue). En tidligere kirke på stedet ble bygd i 1882, og brant ned til grunnen i 1935.

Innlandet kirke, tidligere Hennes kapell, er ei langkirke fra 1992. Kirken er bygd i tre og har 100 sitteplasser.

Sand kirke ligger på Hadselsand, nord på Austvågøya. Kirka er egentlig et kapelltilbygg til en tidligere skole, bygget som internatskole i 1898. I 1914 ble et kapell bygd til. I 1978 ble det oppført et påbygg, da det var behov for nye skolelokaler. Skolen ble nedlagt i 1990. Bygget har en total grunnflate på 280 m2 i to etg, hvorav kirkedelen er på 85 m2. Utenom at bygget benyttes til kirkelige handlinger, er det også andre aktiviteter der, som lag- og foreningsmøter, leirskole, husflidslag etc.

Hanøy kirke ble bygget i 1912 og fungerte som kombinert kirke og skole, i begynnelsen også som internatskole for området. Hanøy kirkeforening er en idealistisk forening som ble dannet i 2005 for å redde bygningen.

 

Kontaktinformasjon for Hadsel kirkelige fellesråd

 

 

Post og besøksadresse:

Hadsel kirkelige felelsråd

Rådhusgata 5,  8450 Stokmarknes.

1 etg.

 

E-post: 

kirken@hadsel.menighet.no

Telefon: 76164030 Sentralbord, 76164033 Kirkeverge.

Telefon- og besøkstid:  Mandag til fredag: 08.00 - 15.00.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"