Konsert med Sinikka Langeland, Mathias Eick, Trygve Seim, Mats Eilertsen og Thomas Strönen.

Praktisk informasjon

Fra:12.5.2021 - kl.19.00

Til:12.5.2021 - kl.21.30

Sted:Skåre kirke

Arrangør:

Sildajazz lytteklubb: Sinikka Langeland - Vind og sol

Sanger, kulturformidler, komponist og instrumentalist Sinikka Langeland fyller 60 år i år. Hun har opparbeidet seg sin helt egen plass i norsk musikkliv og gav nettopp ut sitt sjette album på ECM: soloalbumet "Wolf Rune".
Til Haugesund kommer hun med et toppet lag av musikere: trompetist Mathias Eick som fylte Festiviteten under fjorårets Sildajazz, saksofonist Trygve Seim, bassist Mats Eilertsen og trommeslager Thomas Strønen.
I sitt nye prosjekt har hun satt musikk til dikt av Jon Fosse, og musikerne løfter komposisjonene med sine improvisasjoner og sitt eminente ensemblespill.
Sinikka har en dyp interesse for naturmystikk, og i Jon Fosses dikt finner hun en klangbunn som resonerer. Musikken er folketonebasert men hun ønsker også å sette det tidløse aspektet i Fosses dikt inn i vår tid med musikere som bidrar med et moderne uttrykk. De er alle solister av ypperste klasse med egne ensembler og internasjonale karrierer. Kantelen lyder nesten som et orkester i seg selv og sammen med våre berømte ECM-musikere er hun klar for konserter inspirert Jon Fosses tidløse vestlandslandskap i vind, sol, hav og himmel.
Dikt: Jon Fosse
Musikk: Sinikka Langeland
Band
Sinikka Langeland: vokal, kantele
Mathias Eick: trompet
Trygve Seim: saksofon
Mats Eilertsen: bass
Thomas Strønen: trommer
Vi følger de til enhver tid gjeldende smittevernrestriksjoner. NB Begrenset antall billetter. Det er kun mulig å kjøpe billetter på forhånd - ikke i døren.

Hovedarrangør: Kalleklev Management
Samarbeidspartnere: Sildajazz og Kulturkirken Skåre.

Billett: https://kjellkalleklev.ticketco.events/no/nb/e/sinikka_langeland__vind_og_sol