Smittevernplan for kirkene i Heim - oppdatert 19. januar

Det er noen oppmykninger for kirken og særlig barne- og ungdomsarbeidet. Gudstjenester kan nå avholdes med inntil 10 deltagere + medvirkende. Vi har likevel valgt å avlyse gudstjenesten i Hemne kirke 24. januar. Det blir i stedet publisert en digital gudstjeneste denne dagen. Heim kirkekontor er stengt for publikumsbesøk til og med 3. februar, men ansatte treffes som vanlig på telefon.

Lokalkirken følger smittevernveilederen for kirkens aktiviteter som er utarbeidet av Kirkerådet. Denne er nå oppdatert etter helsemyndighetenes anbefalinger. 

Lokal forskrift for Heim kommune

Myndighetene sine retningslinjer understreker at det lokalt kan være strengere regler. Med lokale smitteutbrudd samarbeider kirken med kommunen om hvilke regler som skal gjelde. Heim kommune har innført lokal forskrift. Den sier i §3 at sosial kontakt ut over egen husstand skal begrenses til maksimum 10 per uke. Dette medfører at man i kirken må organisere seg i grupper som gjør at man klarer å oppfylle §3. Avstand mellom mellom gruppene må da være minimum 2 meter, og man må ha et system for å ikke blande gruppene ved inn- og utgang av kirken. 

Lokal smittevernplan for Heim kirkelige fellesråd

Planen er utarbeidet i samsvar med ny "Bransjestandard for gudstjenester og kirkelige handlinger i Den norske kirke". Den lokale planen er behandlet og «godkjent» av alle berørte instanser og personer, og omfatter alle kirker og kirkekontorer i Heim kommune. Planen finner du under dokumenter nederst i artikkelen. Sist oppdatert 18.01.21. 

Kirkenes kapasitet og mulighet for bruk fra og med 19. januar: 

Gudstjenester kan avholdes med inntil 10 deltagere + medvirkende. Begravelser avholdes med maksimum 50 deltakere + medvirkende. Alle deltakere og medvirkende skal bruke munnbind. Maks 50 deltakere fordi kirken ikke har fastmonterte stoler, ref regjeringens definisjon pr d.d.

Maks beregnet antall i kirkene i Heim kommune ved begravelser:

  • Hemne kirke: inntil 50 personer + ansatte/medvirkende 
  • Valsøyfjord kirke: inntil 50 personer + ansatte/medvirkende 
  • Heim kirke: inntil 50 personer + ansatte/medvirkende 
  • Halsa kirke: inntil 50 personer + ansatte/medvirkende 
  • Vinje kirke: inntil 50 personer + ansatte/medvirkende. På grunn av arealet er det kun tillatt med 25 + ansatte/medvirkende i Vinje kirke hvis det skal synges.

Det er utplassert antibac i kirkerommet og for å overholde kravet til avstand er benker avstengt.Vi ber alle våre besøkende spesielt om å holde god avstand på tur inn og ut av kirka.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"