Kan jeg gå i kirken nå?

Kampen kirke er åpen for kirkelige handlinger og aktiviteter. Lurer du på hva som er mulig å gjennomføre av seremonier som dåp, konfirmasjon, bryllup og begravelser? Her finner du noen ofte stilte spørsmål angående kirken og COVID-19, med svar. Og ja, enkeltdåp og bryllup kan holdes - både det som var planlagt på forhånd, og med nye avtaler. Antall tillatt tilstede varierer ut fra kirkebygg og kommune. I Kampen kirke gjelder 200.

Oppdatert 23. juni kl 15.00

Kirken følger nasjonale, regionale og lokale råd og retningslinjer. Her kan du finne en oversikt over de anbefalingene kirken har gitt fra nasjonalt hold. Har menigheten du bor i eller skal ha seremonien i nettside, anbefaler vi at du søker etter informasjon der eller tar kontakt lokalt.

Rådene og retningslinjene fra myndighetene kan endre seg raskt. Vi vil oppdatere denne siden fortløpende.

GUDSTJENESTER

Kan jeg være med på gudstjenester? 

Ja! Informasjon om gudstjenester i Kampen kirke finner ved å trykke på "Hva skjer" på nettsiden vår. I tillegg til fysiske gudstjenester er det flere menigheter som fortsetter med å publisere gudstjenester, konserter og andakter digitalt som legges ut på facebook og i noen tilfeller på NRK.

 

DÅP

Jeg skal døpe barnet mitt? Er det mulig å gjennomføre det?

Det er fortsatt gode muligheter for å ha dåp i Kampen kirke! Dette gjelder både dem som hadde avtalt det på forhånd, og for de som lurer eller vil melde seg nå og framover. Vi kan være opptil 200 personer i kirkerommet og vi tar selvfølgelig hensyn til generelle retningslinjene for avstand og hygiene. Dåp skjer da enkeltvis med hvert dåpsfølge, i en enkel dåpsgudstjeneste som vi på forhånd snakker sammen om tid, form og innhold på. Dåpssamtalen kan tas på tlf eller i kirkerommet. Til dåp kan det være greit å vite at en kan være fadder uten å være tilstede i selve dåpen. Dersom ikke noen av fadderne kan være der, kan to av kirkens ansatte skrives inn som vitner til dåpen, mens de valgte fadderne beholder den viktigste fadderoppgaven: Å være følgepersoner for den som døpes, videre gjennom livet. Det vil for øvrig også være mulig å filme og strømme handlingen, med enkelt utstyr dere ordner selv.  Elektronisk påmelding til dåp via Min kirkeside. Ellers ta konakt med Kirketorget

 

 

BRYLLUP

Jeg skal gifte meg, er det mulig å gjennomføre vigselen i kirken?

Det er fortsatt gode muligheter for å ha bryllup i Kampen kirke! Dette gjelder både dem som hadde avtalt det på forhånd, og for de som lurer eller vil melde seg nå og framover. Vi kan være opptil 200 personer i kirkerommet og vi tar selvfølgelig hensyn til generelle retningslinjene for avstand og hygiene. Vielsessamtalen kan tas på tlf eller i kirkerommet. Vi snakker sammen på forhånd, snakker om ønsker for musikk, sanger, tekster og annet innhold. Samtalen tas gjerne med den prest og organist som skal ha tjeneste den dagen handlingen skal finne sted. For kommende ektefolk vil det også alltid være mulig å ha en enkel ekteskapsinngåelse, og så samles til kirkelig velsignelse og feiring seinere. Det vil for øvrig også være mulig å filme og strømme handlingen, med enkelt utstyr dere ordner selv. Elektronisk påmelding via Min kirkeside. Ellers ta konakt med Kirketorget.

 

GRAVFERD

Kan jeg delta i gravferd?

Det er for tiden ikke mulig å gjennomføre gravferd i kampen kirke. Med planlegging av gravferd ta direkte kontakt med Kirketorget

 

KONFIRMASJON og LEIR

Hva skjer med konfirmasjon og leir?

Kirkene i Gamle Oslo har konfirmasjon i høst. Foreløpig er det ingen planer om å endre konfirmasjonsdatoene til Gamlebyen & Grønland, Kampen eller Vålerenga meighet. Foreløpig er alle leirer og andre aktiviteter avlyst for en periode. Hva som skjer framover med planlagte leirer er vanskelig å svare på. Det vil komme mer informasjon, så det viktigste er å følge med på den. 

 

ANDRE ARRANGEMENT I KIRKEN

Det er et planlagt arrangement jeg har lyst å gå på. Når får jeg vite om det gjennomføres?

Vi håper å begynne igjen med mange av våre faste aktiviteter til høsten! Følg med på nettsiden vår og på facebook for mer informasjon. 

 

RÅD FOR Å UNNGÅ SMITTE

Jeg er frisk, men bekymret for å spre smitte. Hva kan jeg gjøre?

Vi må ta hensyn til hverandre. Dette er noen råd for å redusere smitterisiko:

  • Hold god håndhygiene, enten håndvask med såpe og vann eller desinfeksjonssprit. Mange har antibac tilgjengelig ved inngangen, som f.eks. butikker – bruk muligheten. 
  • Hold deg oppdatert på generelle hygieneråd, og les f.eks. plakater med håndvask-tips.
  • Unngå nærkontakt med andre, og hold deg mest mulig hjemme.
  • Unngå håndhilsing og klemming.
  • Ta hensyn til de du har rundt deg.

Les også rådene fra Folkehelseinstituttet.

Folkehelseinstituttets plakat med råd som forebygger smitte.

Kontaktinformasjon for Kampen menighet

Kampen kirke ligger i Bøgata 1, på Thorbjørn Egners plass.

Kontor/post: Ekebergveien 1C, 0192 Oslo. Kirken: Bøgata 1, 0655 Oslo. Menighetshuset: Normannsgata 55, 0655 Oslo.

E-post: post.kampen.oslo@kirken.no Telefon: 23 62 91 60. Telefon- og besøkstid: Man–Fre 10–14

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"