Kunstnerpreken 17.juni kl. 11.00

Prekenen – under høymessen i Kampen kirke – er ved performancekunstner Kjetil Skøien.

Kjetil Skøin, født 1952, bor og arbeider i Oslo. Utdannet billedkunstner fra Statens Kunstakademi 1980-1984. Skøien har hatt en rekke utstillinger av video, fotografi, performance, maleri, tegning. K. Skøien har arbeidet med teater og dans, som regissør, scenograf, danser og skuespiller og startet sitt eget teaterkompani i 1985, Passage Nord Teater.

Kunstnerprekener handler om å samle kunstnernes bud på hva en søndagsprediken kan være. Kunstnere er invitert inn på grunnlag av en positiv forventning om at kunstnernes prekener kan kaste nytt lys over Bibelen og gudstjenesteritualet. Gjennom prosjektet vil kirkene få mulighet til å vise at de er et åpent møtested for tradisjon og fornyelse. Prosjektet innebærer å utfordre prediken som sjanger, samt å undersøke den performative dimensjonen ved gudstjenestespillet.

I luthersk kontekst er alle døpte mennesker for prester å regne (det allmenne prestedømme). Prosjekt vil slik kunne belyse dette aspekt ved folkekirken- at vi alle står like ovenfor Gud. Prosjektet er samtidig en måte å avprøve nye veier innen kirkekunsten og prekenens formspråk. 
Les mer om Kunstnerprekener:
http://livkristinholmberg.no/1081-2/

Prekenen utvikles i en kontekst hvor kunstner Kjetil Skøien - og prest i Kampen menighet, Marit Skjeggestad – har møttes og samtalt om prekenteksten på denne søndagen.

Prosjektet gjøres i samarbeid med fem ulike kirkerom i Oslo og kulturkonsulent Knut Erik Tveit ved Oslo Bispedømme og KULT – Senter for kunst, kultur og kirke. 

Kontaktinformasjon for Kampen menighet

Kampen kirke ligger i Bøgata 1, på Thorbjørn Egners plass.

Kontor/post: Ekebergveien 1C, 0192 Oslo. Kirken: Bøgata 1, 0655 Oslo. Menighetshuset: Normannsgata 55, 0655 Oslo.

E-post: post.kampen.oslo@kirken.no Telefon: 23 62 91 60. Telefon- og besøkstid: Man–Fre 10–14

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"