Velkommen til dåp!

Velkommen til dåp i Vålerenga kirke! Når et barn blir båret til dåp, blir vi minnet om at ingen kan bære seg selv. Gjennom dåpen blir vi en del av et fellesskap som strekker seg over hele verden - og gjennom alle tider. Det er en markering der barnet har sine viktigste støttespillere rundt seg, og der Gud lover å følge barnet alle dager. Det kan feires med mange - og det kan gjøres enkelt. Les mer om dåp og ta kontakt for spørsmål og påmelding, se under.

I dåpen får vi feire livet, si ja takk til Guds velsignelse, og ta imot en tilhørighet til fellesskapet i kirken. Alle er velkommen til å melde sitt barn og/eller seg selv til dåp i Den norske kirke. Du er også velkommen til å bare be om en samtale med oss om det i første omgang. Det er ingen aldersgrense for dåp, og ingen spørsmål som er for dumme å stille.

I Vålerenga kirke har vi dåp de fleste søndager på gudstjenesten kl 11. En gang hvert semester inviterer vi dessuten til felles dåpsfeiring i kirkas regi etter gudstjenesten. Både små og store døpes – og barn med ulike foreldre og forhold til dåp, kirke og kristentro.

Dersom du ønsker dåp i en annen kirke enn der du bor kan det være lurt å først ta kontakt med kirkekontoret til den kirka du ønsker for å avtale dato, for så etterpå å melde deg til dåp på Kirketorget i Oslo. Her meldes for øvrig dåp til alle Oslos menigheter innenfor Den norske kirke.

Selve dåpshandlingen skjer i starten av gudstjenesten – både fordi det er praktisk, og enda viktigere: Fordi det viser oss hvor og hvordan vi alle får starte: Vi får bli båret og tas imot – av Gud og hverandre. Vi kan si at et barn som holdes i armene eller sitter på et fang er et uttrykk for «grunnstillingen i livet»: Det å bli holdt.

Les mer om innhold, symbolikk og det praktiske til dåpen her, og ta gjerne kontakt! Spørsmål til/samtale om dåp - ta gjerne kontakt prest Vålerenga kirke: Ingunn Rinde, sogneprest: ir697@kirken.no / 415 74 532. Elektronisk påmelding til dåp https://minkirkeside.no/Oslo. Spørsmål om påmelding: kirketorget.oslo@kirken.no / 23 62 90 09.

Sitat

"Det skjer et under i kirken, større enn verden vet. Barnet får del i Guds rike, svøpt i hans kjærlighet. Det skjer et under i dåpen, her skapes liv av jord. Barnet er størst i Guds rike skjønt det er minst på jord."

Dåpssalme nr. 591