Krevende budsjettkutt for kirken i Oslo i 2020

-Dette var nedslående, sier leder i Kirkelig fellesråd i Oslo, Liv Marit Dørum. Bystyret prioriterer ingen av prosjektene fellesrådet har søkt om i budsjettforslaget for 2020, og de kutter i tillegg 750.000 i rammebevilgningen. –Vi er mest skuffet over at de ikke vil fortsette satsingen med samtaletilbud til sårbar ungdom i Groruddalen, slår Dørum fast.

Kirken i Oslo har en sentral rolle som kulturleverandør til hovedstaden. Takmaleriene i Domkirken er i elendig forfatning, og de er ett eksempel som ikke blir tilgodesett i budsjettforslaget. –Vi mener at kirkebyggene er viktige kulturarenaer i alle byens lokalmiljøer. –Mens musèer og andre kulturinstitusjoner tar inngangspenger, har vi vært stolte av at det er gratis å oppleve Hugo Mohrs enestående malerier i Domkirken. Der har vi over en halv million besøkende hvert år, og sånn håper vi det fortsatt skal være, sier Liv Marit Dørum.

Kutt til barne og unge i Groruddalen

-Aktiviteter for barn, unge og eldre i lokalmiljøene er ikke gratis, selv om flere tusen frivillige gjør en formidabel innsats. Behovet er stort i alle bydeler, og vi trenger penger for å utvikle det arbeidet. Det er helt uforståelig for oss at byrådet ikke ønsker at vi skal videreføre den økte satsingen vi nå har på tenåringer i Groruddalen i samarbeid med bydelene og skolene, forteller fellesrådets leder Liv Marit Dørum.

 

Kontaktinformasjon for Kirkelig fellesråd i Oslo

Akersbakken 32, 0172 Oslo
Sentralbord: 23 62 90 00 Kirketorget:  23 62 90 09

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"