Kirken alvorlig bekymret

-Nå er jeg veldig bekymret, sier Jostein Vevatne, leder av Kirkelig fellesråd i Oslo. -Vi har ikke fått en eneste krone i øremerkede midler til investeringer i byrådets budsjettforslag for 2021. Kulturkirken Jakob har store setningsskader, og vi må vurdere hvor lenge vi kan holde den åpen. Samtidig har vi fått et kutt på 3,4 millioner i driftsbudsjettet, forteller Vevatne.

Kirkelig fellesråd har forståelse for at vi er inne i et spesielt år, og at det ikke er rom for store påplusninger. Samtidig vet kommunen at vedlikeholdsetterslepet på kirkene i Oslo er enormt. -Kommunen bevilger store summer til kultur- og idrettsinvesteringer, men kirkene er ikke prioritet. Det beklager vi. Kulturkirken Jakob, som stod øverst på prioriteringslisten for 2021, er en av de mest nyskapende og inkluderende kulturarenaene i hovedstaden.

På sikkerheten løs

Jakob kirke har alvorlige setningsskader, og det er spent opp seglduker i taket for å hindre at murpuss faller ned i hodet på folk. -Byens borgere fortjener at Kirkelig kulturverksted kan fortsette sin virksomhet i lang tid fremover. Nå våger vi ikke å ta mer enn ett år av gangen, sier, Vevatne.

Ungdom i Groruddalen tatt ut av budsjettet

-Det er også alvorlige kutt i driftsbudsjettet, medgir fellesrådets leder. -Det får konsekvenser  for personalbudsjettet, og vi beklager at byrådet ikke har funnet midler til å videreføre satsingen på samtaletilbudet for ungdommer i Groruddalen eller andre diakonale tiltak for de svakeste gruppene.

-Vi er spent på det videre arbeidet med budsjettet, og vil gjøre alt vi kan for å få dialog med politikerne på Rådhuset om de prekære forholdene i kirken i Oslo, lover Jostein Vevatne.

Kontaktinformasjon for Kirkelig fellesråd i Oslo

Akersbakken 32, 0172 Oslo
Sentralbord: 23 62 90 00 Kirketorget:  23 62 90 09

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"