Fellesrådet ber kommunen åpne kirkene

Kirkelig fellesråd i Oslo hadde møte 18.02, der vedtok de en oppfordring til Oslo kommune om å vektlegge menneskers åndelige behov når det nå er signalisert at byen skal gjenåpnes.

Følgende uttalelse ble vedtatt av Kirkelig fellesråd i Oslo, som er oversendt til Oslo kommune:

Kirkelig fellesråd i Oslo, samlet i digitalt møte 18.02.21, ber Byrådet ta på alvor også de konsekvenser det har for mange mennesker at de over lang tid ikke har kunnet delta på gudstjenester i kirkene.

I Oslo-kirkene får vi mange henvendelser fra mennesker som opplever et stor savn etter å kunne komme til kirken og kjenne den opplevelse av tilhørighet som gudstjenestedeltakelse gir.

Vi har romslige kirkerom med god plass og ansatte og frivillige med stor vilje til å ivareta avstandskrav – også med hensyn til allsang.  Smittevern gjennom vask og håndsprit er godt innarbeidet.

At vi fra i dag kan holde "åpen kirke" hvor folk kan komme innom, be, tenne lys og møte medmennesker i trygge rammer, er av stor betydning. Dette er tiltak som er viktig for folkehelsen og kan forebygge ensomhet og psykiske problem. Likeså at det er åpnet for å forrette vigsel og dåp «uten tilskuere».

Kirkelig Fellesråd i Oslo oppfordrer byrådet i det videre gjenåpningsarbeidet til å vektlegge menneskers åndelige behov og betydningen det vil ha for mange å igjen kunne delta i gudstjenesteliv i sin lokale kirke, innenfor tydelige og trygge smittevernrammer.

Kontaktinformasjon for Kirkelig fellesråd i Oslo

Akersbakken 32, 0172 Oslo
Sentralbord: 23 62 90 00 Kirketorget:  23 62 90 09

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"