Kirkeverge Robert Wright (67) går i pensjon

-Jeg har meldt fra til valgt leder av fellesrådet at jeg ønsker å gå i pensjon i løpet av 2021, forteller Robert Wright. -Det er både med vemod og forventning jeg slutter som kirkeverge. Jeg ser frem til å slippe ansvaret og disponere tiden friere, sier Wright.

Jostein Vevatne, leder av kirkelig fellesråd i Oslo, bekrefter at han har mottatt meldingen fra Kirkevergen. -Det er forståelig at Robert Wright ønsker å slutte etter 10 år som kirkeverge, sier Vevatne. -Han har vært en uredd leder som har gjort en stor og utrettelig innsats for kirken i Oslo. Han har ledet en virksomhet med en svært stram økonomi og med et stort behov for omorganiseringer, sier Vevatne.

En sterk organisasjon med mange dyktige ansatte

Robert Wright ble engasjert som kirkeverge etter Valgerd Svarstad Haugland som gikk av i 2011. Før det var Wright valgt leder av fellesrådet. Han har gjennom hele livet vært aktivt med i kirken i Oslo. Wright har vært profilert politiker, har har blant annet vært byråd for skole, kultur og kirke. -Det føles som et naturlig tidspunkt å slutte etter at vi har gjennomført en rekke organisatoriske endringer og fått på plass en ny ledergruppe. Jeg føler meg trygg på at min etterfølger overtar en sunn organisasjon. Vi har mange dyktige ansatte i sentraladministrasjonen og i menighetene, mener Wright.

God tid til finne ny kirkeverge

-Jeg er glad for at Robert Wright er åpen for når han skal gå av, slik at fellesrådet får den tiden det trenger til å finne en ny kirkeverge, sier Vevatne. -Vi har hatt et veldig godt samarbeid, og kirken i Oslo vil savne ham. Vi vil nå sette i gang prosessen med å finne rett person som kan være med å lede kirken i Oslo videre gjennom viktige valg om kirkelig organisering, enhetlig ledelse og gode demokratiske strukturer og prosesser.

Lokalmenighetene og de frivillige

-Nå skal jeg bare påta meg de oppdragene jeg har lyst til å jobbe med og være frivillig, smiler Wright. -Er det noe som har vært et mantra for meg i alle disse årene; bruke ressursene til beste for lokalmenighetene og de frivillige. Soknet er det organet alt bør bygges ut fra, avslutter Wright.

Kontaktinformasjon for Kirkelig fellesråd i Oslo

Akersbakken 32, 0172 Oslo

Sentralbord: 23 62 90 00
Kirketorget:  23 62 90 09

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"