Kreative kirker i krevende tider

Hvordan kan vi være kirke når vi ikke kan være sammen i kirken? Det er den store utfordringen for alle menigheter lokalt. Noen er engstelige og redde, andre syke eller ensomme. Behovet for kirken er kanskje større enn på lenge. Mange av menighetene i Oslo bispedømme er aktive og kreative på sosiale medier og nettsider for å møte folks behov for en aktiv kirke i en krevende tid.

Prester, diakoner, kateketer, kantorer, barne- og ungdomsarbeidere og ikke minst frivillige bruker mobiltelefonen flittig og legger ut «arrangementer» og prekener og hilsener og små konserter på facebook og instagram. En stor del av Oslo befolkning bor alene og har liten eller ingen kontakt med andre i disse dager. Aldri har telefonen vært brukt så hyppig av diakoner og prester. Mange barn er hjemme og trenger og aktiviseres. Flere menigheter legger ut babysang, søndagsskoler og andre ting for barn.

Kirken nasjonalt legger ut veldig mye bra stoff; andakter, prekener og annet, på nettet og på facebook.

Hvis du følger lenken nedenfor, skal vi jevnlig legge ut informasjon og historier om noe av alt det menighetene i Oslo bispedømme gjør.

 

Kontaktinformasjon for Kirkelig fellesråd i Oslo

Akersbakken 32, 0172 Oslo
Sentralbord: 23 62 90 00 Kirketorget:  23 62 90 09

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"