Nattåpen domkirke på NRK Nett-TV

-Det finnes så mange der ute som hverken blitt sett eller hørt, sier Andrea Solli, frivillig i nattåpen domkirke. NRKs nettserie Frivillighetslandet forteller om Andrea og Domkirken i en av episodene.

Nettserien Frivillighetslandet på nrk.no forteller historier om mennesker som gjør Norge til nettopp frivillighetslandet. De presenterer frivillige på ulike områder. Også frivillighet i kirken blir presentert. I en av epsiodene forteller de om Andrea i Domkirken.

Hennes historie i Domkirken startet med at hun gikk dit for å tenne lys da sønnen døde. Domkirken var et spesielt sted for dem. Dit gikk de på gudstjenester og konserte, eller bare for å beundre kirkerommet.

-Da han gikk bort, føltes det naturlig å komme hit og tenne lys for å hedre ham, sier Andrea. Det var da hun bestemte seg for å bli kirkevert. -Jeg har fått så mye i livet, da er det viktig å gi noe tilbake. Ved å hjelpe andre setter jeg en verdi både på meg selv og den jeg hjelper, så det går faktisk begge veier.

Nattåpen kirke er et et samarbeid mellom Oslo domkirke og Kirkens Bymisjon, og er åpen hver fredag ettermiddag til kl 0600 lørdag morgen. Det er frivillige kirkeverter, som Andrea, som bemanner kirken. Den er åpen for alle, uavhengig av religion eller livssituasjon.

Kontaktinformasjon for Kirkelig fellesråd i Oslo

Akersbakken 32, 0172 Oslo
Sentralbord: 23 62 90 00 Kirketorget:  23 62 90 09

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"