Popup-messe på Tonsen

Menighetene i Oslo lar seg ikke stoppe av korona. Kreativiteten blomstrer. I helgen ble den tradisjonsrike Tonsenmessen erstattet med «popup julemesse», spesialdesignet for å ivareta alle smittevernregler.

Det bugnet av kaker, syltetøy, husflidsarbeider og lopper ved bordene i Tonsen kirke. -Vi hadde god avstand mellom alle bord, og vakter passet på at folk holdt avstand og at det ikke var for mange i lokalet samtidig, forteller frivillig medarbeider Astrid E. Petersson.

Utsolgt på kaker og loddslag på vipps

-Det stod folk foran kassen fra vi åpnet til vi stengte. Jeg rakk knapt å spise, og vi ble helt utsolgt på syltetøy og bakervarer, sier Astrid. -Vi fikk inn litt mindre enn vi pleier, det var jo ikke noe kafé i år. Men loddsalget gikk strykende. Folk vippset inn på forhånd, trekningen ble foretatt på fredag, og vinnerne hentet gevinstene på lørdag, smiler Astrid.

Frivillig innsats

Det er mange frivillige og ansatte i Tonsen menighet som gjør en enorm innsats for Tonsenmessen og loppemarkedet hvert eneste år. Astrids strikkede votter og gryteunderlag gikk unna som varmt hvetebrød, og fellesrådets utsendte medarbeider forelsket seg i serinakakene.

Kontaktinformasjon for Kirkelig fellesråd i Oslo

Akersbakken 32, 0172 Oslo

Sentralbord: 23 62 90 00
Kirketorget:  23 62 90 09

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"