Diakoni og Omsorg

Diakoni er kirkens omsorgstjeneste. Det er evangeliet i handling og uttrykkes gjennom nestekjærlighet, inkluderende fellesskap, vern om skaperverket og kamp for rettferdighet.

Det diakonale er en sentral dimensjon i alt som skjer i kirken. I tillegg legger vi til rette for ulike typer fellesskap og samlingspunkt som er åpne for alle. Velkommen til alt som skjer i Ullern kirke - både i hverdag og helg. Alle er hjertelig velkommen!

Om diakoni

Diakoni er både å være og å gjøre. Diakoni er en del av det å være et troende menneske. Slik som Kristus gav seg selv for oss, skal vi gi vårt liv til andre (1. Joh. 3.16). Det er å være preget av barmhjertighet (Luk 6.36).

Diakonien er forankret i og forenet med Guds forsoningsverk i Kristus. ”For i ham ville Gud la hele sin fylde ta bolig, og ved ham ville Gud forsone alt med seg selv, det som er på jorden og det som er i himmelen, da han skapte fred ved hans blod på korset.” ( Kol.1.19-20).
Å gjøre troen virksom i handling, betyr å spørre på ny og på ny: Hvem er min neste? (Luk. 10.29-37; fortellingen om den barmhjertige samaritan.). Det er også å stille seg til disposisjon,både som fellesskap og enkeltperson, og spørre: ”Hva vil du jeg skal gjøre for deg”? (Luk. 18:41) og å oppsøke marginaliserte,syke, sultne, tørste og isolerte (Mat.25:35ff).

 

 

Kontaktinformasjon for Ullern menighet

Ullern kirke, Holgerslystveien 22, 0280 Oslo

Kontoradresse:

Ullern menighet, Holgerslystveien 22, 0280 Oslo

E-post: post.ullern.oslo@kirken.no.

Telefon: 408 14 334.

Telefon- og besøkstid: mandag-fredag kl. 10-14

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"