Gratulerer med den store beslutningen om å gifte dere

Velkommen til Vestre Aker kirke/ Bakkehaugen kirke. Her kommer litt praktisk informasjon som kan gjøre planleggingen av bryllupet deres litt enklere.

 • Kirken åpnes av kirketjener én time før første vielse, tidligst kl. 12, jf. tidspunkt for vielser som er kl. 13, kl. 14.30 eller kl. 16 (lørdager).

 • Hver seremoni er beregnet til 45 minutter (maks).
  Da har man 15 min. før neste gruppe med bryllupsgjester begynner å komme til kirken, ca. 30 min. før neste vielse.

 • Kirkerommet er svært vakkert i seg selv og kirketjener setter fram friske blomster på alteret. Brudeparet har selv ansvar for ytterligere pynting av kirken, men dette må avtales på forhånd med menighetskontoret. Hvis det er flere vielser samme dag, kan man samarbeide med andre par og menighetskontoret kan formidle kontakt.

 • Hovedregel er ellers at hvert brudepar med gjester forlater kirken slik de ville ønske å finne den. Det vil si at konfetti, blomsterblader ikke benyttes.

 • Utstyr til musikkanlegg/medbragte instrumenter o.l. må settes slik at det ikke er til hinder eller sjenerer de andre brudeparene. Kirkene har en trådløs solist-mikrofon man kan låne. Mikrofonen er koblet til kirkens eget anlegg.  

 • Kirken er bemannet av kirketjener og organist. Hvis man bor i soknet /menigheten, eller har foreldre som bor der, koster det ikke noe å vies i kirken. Dette forutsetter at en av brudefolket er medlem av Den norske kirke (Dnk). Pris for leie av kirke hvis man bor utensokns eller hvis man ikke er medlem av Dnk, fås ved henvendelse til kirketorget.oslo@kirken.no .
 • Standard musikk av organist, dvs. inngangs- og utgangsmusikk og musikk til to salmer, er gratis. Soloinnslag eller musikk som krever forberedelse av organist, betales for. Man avtaler dette med organist, gjerne på e-post, i god tid før bryllupsdagen.

 • Man kontakter Kirketorget for ønske om dato og kirke for vielse.
  Man søker skattekontoret sitt om Prøvingsattest. Godkjent prøvingsattest må være kommet til kirken før vielse kan foretas. Samtale med prest i menigheten avtales gjerne et par uker før vigsel.

 • Spør gjerne prest om tips til hvordan man lager program for vielsen. Det går fint å droppe program og heller bruke salmebøkene som ligger i kirken.

 • Gi gjerne prest informasjon om antall forlovere og ønsket plassering av disse (skisse som kan leveres kirketjener).

 • Ønsker man utvidet tid til vigselshandlingen pga. musikkinnslag e.l. må dette avtales på forhånd slik at ikke andre seremonier blir påvirket.

 

Informasjonen over om bryllup som PDF finner du her.

Mer informasjon om vielse finner du her

Kontaktinformasjon for Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker menighet

Felles menighetskontor:

Ullevålsveien 117

0359 Oslo

 

Kontortid: man-torsdag kl. 10-14

Telefon: 23 62 93 70

Soknets to kirker:

Bakkehaugen kirke

Carl Grøndahls vei 27

0871 Oslo

 

Vestre Aker kirke

Ullevålsveien 117

0359 Oslo

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"