Alle skal være trygg i bønn: #Tryggibønn-Aksjon på Eid-feiring på Furuset

Etter terrorangrepet på Al-Noor moskeen i Bærum, ønsker Ellingsrud og Furuset menighet å uttrykke vår støtte og medfølelse til våre muslimske medborgere. Et angrep i et gudshus, er et angrep på oss alle. Vi vil at alle skal kunne samles til bønn og vite at de er trygge.

I forbindelse med Eid-bønnen søndag 11.8, tok vi initiativ til å markere vår støtte ved å stå utenfor Furuset Tennishall der mange var samlet i forbindelse med høytiden. Vi ble ønsket varmt velkommen av forstander i Rabita-moskeen Djamel Selhi, og mange stoppet opp for å si takk og for å snakke med oss. Vi som aksjonerte, opplevde at vi ble tatt veldig godt imot, med klemmer, smil, vennlige ord og mye takknemlighet. Det var en sterk opplevelse å få dele, og vi gikk derfra rørte, takknemlige og glade. En muslimsk kvinne sa: «Vi er ett land, en menneskehet, og vi skal stå sammen», og dette stiller vi oss helhjertet bak. Ellingsrud og Furuset menighet vil fortsette å være med på å bygge broer mellom ulike trossamfunn, kulturer og etnisiteter. Vi er takknemlige for alle gode møter vi har hatt med våre muslimske venner, både på aksjonen søndag, men også gjennom de mange religionsdialogarrangementene vi har deltatt i sammen.

EN KRISTEN TERRORIST?

Etter terrorangrepet på Al-Noor moskeen, melder dagspressen at terroristen i tiden før angrepet har lest i Bibelen, og det meldes at han var blitt mer og mer religiøs. Som kristen kirke, vil vi uttrykke vår dype motstand mot en kristendomsforståelse der Bibelen brukes til å avle hat og fremmedfrykt, og vi vil påpeke at rasisme, hat og fremmedfrykt står i grell kontrast til Jesu bud om at vi skal elske hverandre. Videre vil vi understreke at en kristen lesning av Bibelen aldri kan gå utenom evangeliene om Jesus, og alle tekster skal leses i lys av Jesu ord og levemåte. Vi vil ikke stilltiende godta en teologi som ikke er prøvet på Jesu ord om nestekjærlighet og heller ikke står i sammenheng med kirkens trosbekjennelse. Vi vil tydeliggjøre at en kristen fortolkning av Bibelen skjer i et troende fellesskap, ikke ved å rive enkeltvers eller tekster ut av sin sammenheng. Rasisme og hat er uforenelig med kristen tro.

FORTSATT RELIGIONSDIALOG I ELLINGSRUD OG FURUSET MENIGHET

Arbeidet med religionsdialog vil fortsette, og i Ellingsrud og Furuset menighet jobbes det for tiden med å arrangere en hellig-rom vandring, der vi besøker hverandres gudshus og deltar i dialog og samtale. Dato avklares i løpet av noen uker, og vil bli annonsert på menighetens hjemmeside og facebookside.

Foto: Det islamske forbundet

Tekst: Annette Dreyer, prest med ansvar for religionsdialog

Kontaktinformasjon for Ellingsrud og Furuset menighet

Ellingsrud og Furuset menighet har to kirker.
Furuset kirke ligger i
Ulsholtveien 37 (1053 Oslo)
https://goo.gl/maps/v51RLLejKkw og
Ellingsrud kirke finner du i Dragonstien 18 (1062 Oslo) https://goo.gl/maps/KwyBU33BUnv

Staben er samlokalisert i Furuset kirke.
Postadresse: Ulsholtveien 37,
1053 Oslo
Telefon: 23 62 97 00
E-post: post.ellingsrud.furuset.oslo@kirken.no.

Kontorets åpnigstider:
Furuset kirke: Man, tirs, tors, fred. 10-12
Ellingsrud kirke: Tors 10-14. Uke 26-33 stengt.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"