Respons på forslaget om å endre drift av Ellingsrud kirke

I april i år ble det kjent at driften av Ellingsrud kirke er foreslått endret. Grunnen til dette er at Kirkelig Fellesråd, som drifter Oslos kirker, ikke lenger har økonomi til å fortsette å drifte kirker i samme utstrekning som nå.

Forslaget fra styringsgruppa lyder: «Furuset kirke er soknekirke i Ellingsrud og Furuset sokn. Ellingsrud kirke fristilles for utleie og videreutvikles i samarbeid med en frivillig organisasjon til en type hverdagskirke".

Etter at forslaget ble kjent, har lokalmiljøet i Ellingsrud samlet seg om kirka si, og mange har uttrykt frykt for at kirken ikke lenger skal være tilgjengelig for beboere på Ellingsrud, og mange har gitt uttrykk for at kirken er viktig for mange. Mange har skrevet leserinnlegg i Akers Avis, og mange har engasjert seg på ulike måter for å vise støtte til kirka. På 1.mai handlet en av parolene om å bevare Ellingsrud kirke, og på de mange sosiale treff og gudstjenester som er holdt siden forslaget ble kjent, er det kommet mange tanker og innspill fra mennesker med tilknytning til Ellingsrud kirke. I stab og Menighetsråd (MR) har også engasjementet vært stort, og her har fokuset handlet om å formidle til styringsgruppa hva er det som er umistelig for kirka på Ellingsrud? På bakgrunn av innspillene fra lokalmiljøet, samtaler innad i stab og MR, samt møte med bydelen, i prostiet og med menigheten har Ellingsrud og Furuset menighet skrevet følgende svar på forslaget fra styringsgruppa, som ble sendt inn 1. juni 2018. På denne siden ligger menighetens svar til styringsgruppa, samt en fellesuttalelse fra menighetene i Groruddalen prosti:

Kontaktinformasjon for Ellingsrud og Furuset menighet

Ellingsrud og Furuset menighet har to kirker.
Furuset kirke ligger i
Ulsholtveien 37 (1053 Oslo)
https://goo.gl/maps/v51RLLejKkw og
Ellingsrud kirke finner du i Dragonstien 18 (1062 Oslo) https://goo.gl/maps/KwyBU33BUnv

Staben er samlokalisert i Furuset kirke.
Postadresse: Ulsholtveien 37,
1053 Oslo
Telefon: 23 62 97 00
E-post: post.ellingsrud.furuset.oslo@kirken.no.

Kontorets åpnigstider:
Furuset kirke: Man, tirs, tors, fred. 10-12
Ellingsrud kirke: Tors 10-14. Uke 26-33 stengt.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"