Fullsatt Ellingsrud kirke

Ellingsrud kirke var nok en gang fullsatt under gudstjenesten på søndag som var spesielt tilrettelagt for mennesker med utviklingshemminger. Det var to dåpsbarn og sangkoret «Syng med oss koret» medvirket.

Ellingsrud kirke har i mange år arrangert denne spesielle typen gudstjeneste spesielt tilrettelagt for mennesker med utviklingshemminger. Det er blitt en tradisjon hvor det legges stor vekt på sang og musikk og uten «preken» i vanlig forstand. Prest Desalegn Ayana ledet gudstjenesten og gledet seg over at kirken var fullpakket med folk. Dåpen av to barn skapte feststemning hvor smil og glede dominerte.

«Syng med oss koret» som medvirket under gudstjenesten, ble ledet av sokneprest i Rælingen, Elisabeth Kristiansen. Hun forteller at koret er et allsangkor hvor målet er å få folk til å være med å synge. Koret har holdt på i 11 år og har med deltakere både fra Skedsmo, Rælingen og Lørenskog. Koret opptrer i ulike kirker og medvirker også ved andre typer arrangementer. Koret besøkte Ellingsrud kirke for tredje gang og de er ellers med i tilrettelagte gudstjenester på Nedre Romerike inkludert Nittedal.

Folk ble spurt om hva de tenker om at Ellingsrud kirke kanskje kan bli nedlagt som en vanlig soknekirke med gudstjenester, dåp, konformasjon osv. Spontane reaksjoner var «forferdelig», «dramatisk», «høl i huet», «stort tap for Ellingsrud» og «avkristning av lokalmiljøet». Anne Wilhelms poengterte at det ikke vil la seg gjøre å flytte alle aktivitetene i Ellingsrud kirke ned til Furuset kirke. - Det vil ikke skje, sier hun, fordi disse aktivitetene er særskilt knyttet til folk og miljøet på Ellingsrud. - De to kirkene har to helt ulike kulturer med hver sin egenart, sier Wilhelms. Dette må vi ta vare på videre, mente hun. Hun gledet seg til folkemøtet mandag 19. november i Ellingsrud kirke hvor både lokalbefolkningen, kirkeledere og politikere er invitert. Møtet tar opp situasjonen for kirkene i Groruddalen og stiller spørsmålet ved om hvordan vi fortsatt kan ta vare på kirkene våre i denne delen av byen.

Bjørn E. Engstrøm, Ellingsrud

Kontaktinformasjon for Ellingsrud og Furuset menighet

Ellingsrud og Furuset menighet har to kirker.
Furuset kirke ligger i
Ulsholtveien 37 (1053 Oslo)
https://goo.gl/maps/v51RLLejKkw og
Ellingsrud kirke finner du i Dragonstien 18 (1062 Oslo) https://goo.gl/maps/KwyBU33BUnv

Staben er samlokalisert i Furuset kirke.
Postadresse: Ulsholtveien 37,
1053 Oslo
Telefon: 23 62 97 00
E-post: post.ellingsrud.furuset.oslo@kirken.no.

Kontorets åpnigstider:
Furuset kirke: Man, tirs, tors, fred. 10-12
Ellingsrud kirke: Tors 10-14. Uke 26-33 stengt.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"