Vigsel i kirken

Bryllup er en viktig og flott begivenhet, og kirken blir ofte valgt som en ramme for selve ekteskapsinngåelsen. Det opplever vi meningsfylt og som en tillitserklæring. Grefsen kirke er en nydelig kirke å bruke, med flott akustikk for sang og musikk og god plass til gjester. Et bryllup kan feires på ulikt vis. Det er fullt mulig å gjøre det enkelt, med kun prest og vitner til stede. Dere kan også velge å bruke en vanlig ukedag, hvis det er ønskelig. Ut fra de kirkelige rammer som er gitt, ønsker vi å bidra med at dere får en flott dag uansett hvordan dere velger å forme dagen.

Ekteskapsinngåelse eller vigsel er en offentlig handling og kan skje borgerlig eller kirkelig. I vitners nærvær gir et par hverandre løfte om at de vil leve sammen resten av livet. En godkjent vigselsperson skal erklære at ekteskapet er gyldig. Par som er borgelig viet kan i tillegg ha en kirkelig forbønnshandling for ekteskapet.

Mer informasjon og praktiske råd til dem som planlegger bryllup i kirken, finnes i lenkene under.                                                                                                                                                                                                     Menighetene i Vestre Aker prosti arrangerer årlig PREP samlivskurs for å hjelpe par til å ta vare på forholdet. Les mer om kurset i lenken under.