Sorg

Har du mistet en du var glad i? Menighetene i Vestre Aker prosti inviterer til sorggrupper.

Når en som står oss nær dør, kjenner vi sorgen ramme livene våre. Hvordan den oppleves er ulikt fra person til person. Vi tror at det å dele erfaringer om sorgen kan være til hjelp for å arbeide seg gjennom en tung periode i livet. Noen opplever at sorgen blir enklere å leve med etter en tid. Å delta i en sorggruppe kan være en god hjelp på veien tilbake til en meningsfull hverdag.

Det kan gå uker, måneder eller år før en kjenner ønsket for å snakke med andre som har opplevd noe tilsvarende. Det finnes ingen fasit eller «normal» reaksjonsmåte i møte med sorg. Sorgen er individuell, men en kan allikevel gjenkjenne seg selv i andres opplevelser. Arbeid i sorggruppen har vist at mange finner hjelp i erfaringsutveksling og refleksjon med andre.

Noen av temaene som tas opp i gruppene er bl.a. sorg, savn og minner, møte med døden og sorgens konsekvenser for kropp og følelser. I postiet har vi to sorggrupper for voksne, som møtes på to ulike tidspunkt. Du kan velge den gruppen og det tidspunktet som passer deg best. Vi har også en sorggruppe for ungdom.

 

Sorggrupper i Vestre Aker prosti. 

Dette semesteret er det to sorggrupper i Vestre Aker prosti.

En gruppe møtes hver 3. tirsdag kl.16.30-18.00 på Sogn frivilligsentral.
Diakon Lillian Dombestein leder gruppen sammen med terapeut og sykepleier Gro Kvalheim. Adresse til Sogn frivillighetssentral: Minister Ditleffsvei 22, 0862 OSLO

En gruppe møtes hver 3. mandag kl. 17.30 - 19.00 i Ullern menighetshus. 
Utviklingsleder for diakoni i Ullern menighet Bahare B Bjerg leder gruppen sammen med diakon Ole Jørgen Andersen. Adressen er Holgerlystveien 22, 0280 OSLO

Ta kontakt med Lillian eller Bahare dersom du ønsker å være med i en sorggruppe. Kontaktinfo finner du nederst på denne siden. 

 

Dette sier deltakerne om sorggruppa:

 «Jeg var skeptisk til å gå inn i det, men har opplevd det berikende å kunne snakke åpent om ting vi ikke snakker med hvem som helst om»   

«Det er positivt at alle bidrar inn i gruppa. Det er godt å ha et fellesskap hvor man kan snakke ufiltrert om hvordan man har det»

 

ANDRE SORGSTØTTE-TILBUD

Senter for sorgstøtte ved Ullevål sykehus har sorggrupper for barn og ungdom. Se lenken nederst på siden.

Fransiskushjelpen har sorggrupper for de som har mistet barn, søsken eller foreldre. De kan kontaktes på telefon 22 70 76 80/ 40 44 89 05

Kirkene i Oslo har også sorggrupper for de som opplever samlivsbrudd. Se link nedenfor.

Kontaktinformasjon for Grefsen menighet

Grefsen kirke
Glads vei 45 
0489 Oslo

 

Kontakt oss:
post.grefsen.oslo@kirken.no
Tlf. 23 62 93 10
Telefon- og besøkstid:
mandag-fredag kl.10-14

 

Bankkonto: 1506.21.80738 for gaver.

Bankkonto: 1503.94.72500 for innbetalinger med KID.

Bankkonto: 1609 23 60613 for andre innbetalinger uten KID.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"