Stille Natt Hellig Natt

Praktisk informasjon

Fra:10.12.2019 - kl.17.30

Til:10.12.2019 - kl.19.30

Sted:Grorud kirke

Arrangør:

Stille natt hellige natt
Juletradisjon i over 30 år!

Det er i år 31 år siden produsent Tor Arne Ranghus, som den første i landet, fikk idéen om å arrangere kirkekonserter med kjente artister i førjulstiden. Den aller første Stille natt hellige natt-turnéen i 1988 bestod av artistene Karsten Isachsen, Anita Skorgan, Karoline Krüger og Nora Brockstedt og det ble arrangert 18 konserter. Siden den gang har mer enn 500.000 publikummere fått oppleve Stille natt hellige natt og turnéen har besøkt over 160 forskjellige kirker over hele Norge. I år skal hele 41 kirker over det ganske land fylles med julens budskap, god førjulsstemning og tradisjonsrik julemusikk.

«Formidlet gjennom noen av landets fremste artister og musikere, ønsker vi med Stille natt hellige natt å forene høytid og glede. Respekten for budskapet og kirkerommet er tydelig, samtidig som leken og gleden får rom», sier produsent Tor Arne Ranghus.

Kjente og kjære artister
Konsertens nestor, Rune Larsen, er i år med for 18. gang! Med på laget har han også denne gangen de folkekjære artistene Tor Endresen og Maria Haukaas Mittet. Lisa Børud er med for andre gang og ny av året er Ingrid Berg Mehus. Ingrid er sanger og utdannet fiolinist ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo, og var i år aktuell som deltaker i Melod Grand Prix med låten Feel. Det er bare å glede seg til julemusikk med Ingrids vakre fiolinarrangementer.

Tove Kragset er kapellmester på Stille natt hellige natt-konsertene. Hun er en svært anerkjent og allsidig musiker med lang erfaring som pianist, komponist, akkompagnatør, arrangør og kapellmester. Den anerkjente gitaristen Bernt Rune Stray deltar i år for første gang på turnéen.

Samarbeid med Strømmestiftelsen
Stille natt hellige natt arrangeres i samarbeid med Strømmestiftelsen. Hjelp til selvhjelp er bærebjelken i stiftelsens arbeid for å bekjempe fattigdom. Strømmestiftelsen støtter opp om utdanning for å motivere utvikling av enkeltmennesker, lokalsamfunn og land – for å gi mennesker tro på at iherdig egeninnsats skaper varige resultater.

Jobbskaping er det andre viktige fokuset. Strømmestiftelsen gir fattige, idérike mennesker tilgang til yrkesopplæring og små lån slik at de kan skape seg en jobb og en trygg framtid. For Strømmestiftelsen er det viktig at fattige mennesker fremheves som ressurser, ikke passive mottakere. De kan og de vil gjøre noe med eget liv, bare de får muligheten. Stille natt hellige natt har bidratt med mer enn 11,5 millioner kroner til stiftelsens arbeid siden samarbeidet startet i 2000.

Artist-CV:

Rune Larsen Rune Larsen er journalist, musiker, programleder og produsent som kanskje er mest kjent for musikkprogrammer på NRK som Lollipop, Noteknekk og Absolutt Norsk. Han er prisbelønnet plateartist med over 30 album på samvittigheten, med alt fra gospel til 50-tallsrock og barneplater. Rune Larsen startet landets første barnegospelkor, noe som ble opptakten til hundrevis av barnekor over hele landet.

Maria Haukaas Mittet Maria startet karrieren tidlig som barnestjerne i flere musikaler, bl.a. Annie. Hun har deltatt i Melodi Grand Prix flere ganger og representerte Norge i den internasjonale Eurovision-finalen i 2008 med hiten «Hold On Be Strong» og endte på en femteplass. Hun har ar utgitt flere album, blant andre Lys mot mørketida sammen med Oslo Gospel Choir.

Tor Endresen Få andre i Norge har en så mangslungen karriere som Tor Endresen – med utallige opptredener i tv-programmer, på konsert- og musikalscener. Han er jevnlig å se på norske scener sammen med kompanjong Rune Larsen i showet Happy Days. Hver sommer turnérer med sine venner i bandet Ausekarane. Tor gjorde stor suksess tidligere i år i TV2-serien Hver gang vi møtes.

Lisa Børud Lisa slo igjennom som voksenartist i Norge i 2017 i NRK-programmet Stjernekamp. Lisa kan se tilbake på en karriere som barnestjerne med over 120.000 solgte musikkalbum. Hun har også vært med i den kristne gruppa Børud-gjengen og Arnold B Family, ledet av bestefar Arnold Børud. Hun er utdannet musikalstudent fra Bårdar Akademiet.

Ingrid Berg Mehus
Ingrid begynte å spille fiolin som syvåring og spilte blant annet i Nannestad spellemannslag. Hun gikk på musikklinjen på Lillestrøm videregående skole, og har senere studert blant annet klassiske studier på Barratt Due musikkinstitutt og musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun har blant annet vært oppvarmingsartist for artisten David Guetta i Oslo Spektrum. Hun ga i 2018 ut en EP med improvisert musikk sammen med Thomas Enger. Nå i 2019 deltok Ingrid i Melodi Grand Prix med låten «Feel».