Sommerfuglen - et påskesymbol?

Dersom du tar en tur forbi én av kirkene, enten Høybråten, Stovner eller Fossum kirker, vil du 1.påskedag se at vi har pyntet kirkene våre med sommerfugler. Kanskje du skjønner hvorfor?

Sommerfuglen er et gammelt kristent symbol på oppstandelse og påske. Sommerfuglen går fra å være larve, til å bli en puppe før den tilslutt ender opp som en sommerfugl. Samtidig er sommerfuglen et symbol som passer godt til fortellingen om Jesus, om hans liv, død og oppstandelse.

Sommerfuglen kan også lære oss noe viktig om forandring. Vi trenger å holde fast på troen på og håpet om at ting og situasjoner kan forandre seg til noe bedre! Men det kan også si oss noe om forvandling, når noe blir helt annerledes..

Jesus gjorde noe som var veldig annerledes 1.påskedag. Han gikk fra å være død til å bli levende. Større forvandling finnes ikke! Det er denne forandringen og forvandlingen vi feirer i påska, det at lyset er sterkere enn mørket, at livet er sterkere enn døden, og at håpet er sterkere enn håpløsheten!

Dersom du tar en tur forbi én av kirkene, enten Høybråten, Stovner eller Fossum kirker, vil dere 1.påskedag se at vi har pyntet kirkene våre med sommerfugler. Som et håpstegn og et symbol på at Jesus er stått opp!

 

Kontaktinformasjon for Høybråten, Fossum og Stovner

Høybråten, Fossum og Stovner menighet består av tre kirker: Høybråten, Fossum og Stovner. Det er virksomhet og kontor i hver av kirkene men hovedkontoret ligger i Stovner kirke.

Kontoradresse:Stovnerfaret 25, 0982 OSLO 
Org.nr 911 852 934
Bank-konto 78740668063
Vipps: "Høybråten kirke" 38935
Vipps: "Fossum kirke" 40855
Vipps: "Stovner kirke" 40856 
merk med formål.

 

E-post: post.hfs.oslo@kirken.no

Telefon: 2362 9560 

Telefon- og besøkstid: Ti, on,fred  10-14, to: 12-14

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"