Vikar for kapellan på plass

Johne Stødle begynte som kapellan  11. mai, og skal vikariere for Bendik Vollebæk, som er fungerende sogneprest i Silje Kivle Andreassens forskningspermisjon. Johne trives allerede, og ser fram til å bli bedre kjent med Holmlia menighet. Les mer her.


Johne er 38 år har vokst opp som yngstemann i en søskenflokk på fire på en gård i Etne, i Sunnhordaland.

- Det betyr at jeg har en soft spot for dyr, og er høvelig god på rygge med tilhenger, forteller vestlendingen. Utferdstrangen brakte han til Oslo for å studere teologi i 2002, og her har han bodd siden.

- Jeg har nok forelska meg litt i byen og kan fort bli gammel her! Jeg bor på en liten studioleilighet på Adamstuen, og har ca. like mange planter som jeg har kvadratmeter, sier Johne. Noe av det første han gjorde da han flytta inn på kontoret i Holmlia menighet, var nettopp å fylle opp med planter.

- Hva har du drevet med før du kom til Holmlia?
- Etter mastergrad i teologi forfulgte jeg en romantisk drøm om å jobbe i bokhandel en stakket stund. Deretter jobba jeg litt over fire år i Acta – barn og unge i Normisjon som ungdomskonsulent, før prestetanken meldte seg. Siden 2016 har jeg sjonglert litt ulike jobber som menighetsprest sammen med en annen stilling på Institutt for sjelesorg, der jeg har ledet etableringen av Ventil - et samtaletilbud for unge voksne i Oslo. Nå er jeg veldig glad for å være 100% på et sted, og få lov til å bidra inn i Holmlia menighet for en tid, sier Johne begeistret.

- Hvorfor har du lyst å være i Holmlia Menighet?
- Holmlia Menighet er en menighet jeg har hørt mye godt om gjennom årene, så jeg var ikke tvil om at jeg ville søke når muligheten åpnet seg. Jeg ser frem til å erfare hvordan kirka jobber med frivillige og i lokalmiljøet, og ta del i det varierte gudstjenestelivet.  
Jeg ser også frem til å bli kjent med ungdommene her, ikke minst den fine staben av kollegaer. Jeg tror jeg kan lære mye i Holmlia menighet, og at jeg har noe å bidra med, sier han.

- Hva blir dine oppgaver i Holmlia?
- Jeg er her i et vikariat som kapellan, som løper enten til desember eller februar. Detaljene rundt mine oppgaver legges litt i disse dager, men jeg skal i hovedsak inn i ordinære presteoppgaver som omhandler gudstjenester og kirkelige handlinger. Utover det skal jeg også være en del av ungdomsarbeidet, og som prest er jeg alltid tilgjengelig for formelle og uformelle samtaler om alt mellom himmel og jord, avslutter Johne.

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"