Filmvisning i Ila kirke høst 2019

MER har filmvisninger som er åpne for alle en mandag i måneden, kl 19 i kjelleren i Ila kirke. Høsten 2019 har vi fokus på sci-fi filme gjerne med filosofiske og moralske spørsmål som bakteppe.

Filmklubben gjør så godt den kan for å kuratere filmer som fenger, beveger og skaper diskusjon. Vi ønsker å vise et bredt spekter av filmer, fra klassikere og kultfilmer til arthouse og komedie. Det viktigste er at det er en film som kan skape gode samtaler.

Vi er veldig vant med å se filmer i høyt tempo, og strømmetjenestene har gjort at vi ser enda mer enn før. Nå som serier har eksplodert er vi også vant til høty tempo i filmene, med hurtig klipping og konstant underholdning. Det har kanskje gjort oss rastløse. Klarer vi  se en film uten å sjekke mobilen, eller holde konsentrasjonen i lange scener? Mange av filmene vi ser krever et annet blikk enn det vi er vant med fra blockbustere. Dette er en treningssak. På samme måte som steget fra krimbøker til poesi ikke nødvendigvis handler om kvalitet, gjør vi heller ikke et kvalitetsskille fra arthouse til blockbuster. Begge kan være veldig gode, men de gir ulike ting når vi ser dem, og de krever ulike ting når vi ser dem. Etterhvert blir man vant med lange klipp, stillhet og sakte dialoger. Da vil man få enda mer ut av filmene man ser.

Filmene vi skal se til høsten er:

19. august: The Matrix (1999) av brødrene Wachowski

2. september: Her (2013) av Spike Jonze

7. oktober: Arrival (2016) av Denis Vileneuve

4. november: Nausicaä - Prinsessen av vindens dal (1984) av Hayao Miyazaki

2. desember: Blade Runner (1982) av Ridley Scott

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"